XE SV PROJECT 8

XE SV PROJECT 8

Najekstremnije performanse koje je Jaguar ikada pokazao na Nürburgring Nordschleife.

NAJEKSTREMNIJE PERFORMANSE JAGUARA IKADA

Sa 600KS iz 5.0 litarskog Supercharged V8 motora, Project 8 je najmoćniji legalni cestovni Jaguar u povijesti. Ukupna proizvodnja bit će strogo ograničena na 300 automobila širom svijeta, od kojih će svaki biti ručno sastavljen u SVO Technical Centreu u Warwickshireu u Engleskoj. Izaberite između dvosjedne verzije Track Pack i četverosjeda koji je pogodniji za cestovni promet - obje su ekskluzivno dostupne s upravljačem na lijevoj strani. Prototip verzije su se vozile na testnim stazama diljem Europe, od kojih je najpoznatiji Nürburgring Nordschleife. Projekt 8 postigao je najbrži krug ikada za marku Jaguar na Nordschleifeu, brže od bilo koje druge limuzine s četvero vrata u povijesti i brže od mnogih poznatih superautomobila.

XE SV PROJECT 8

PERFORMANSE I SPOSOBNOSTI

PERFORMANSE I SPOSOBNOSTI

Projektirana da bude najuzbudljivija sportska limuzina na svijetu, Project 8 opremljen je prilagođenim motorsport ovjesom i modificiranim All Wheel Drive sustavom za izvanredni osjećaj i agilnost vozača. Držači amortizera opremljeni su zglobom kako bi poboljšali reakciju i postoje dvije visine od tla - jedna za cestu i jedna 15 mm niža za stazu.
SUPERCHARGED SRCE. ALUMINIJSKA KONSTRUKCIJA

SUPERCHARGED SRCE. ALUMINIJSKA KONSTRUKCIJA

Srce automobila je legendarni V8 Supercharged Jaguara. Ali brzina i uzbudljiva vožnja nisu samo zbog snage. Jaguarova Lightweight Aluminium Architecture karoserija u kombinaciji s velikom upotrebom karbonskih vlakana kod Projecta 8 - za poklopac motora, branike, blatobrane, bočne zavjesice, prednji spliter i stražnje aero krilo - održavaju težinu na minimumu.

SIGNATURE ZNAČAJKE

STRAŽNJE KRILO

STRAŽNJE KRILO

Karoserija Projecta 8 bila je značajno redizajnirana kako bi omogućila aerodinamične performanse neophodne za automobil s 200 mph. To uključuje podesivi niski prednji spliter, stražnji difuzor i široko podesivo stražnje aero krilo. Napadni kut krila može se fino podesiti bilo da se smanji otpor ili poveća prianjanje - stvarajući do 122 kg pritiska kada dostignete 186 mph.
KOČNICE

KOČNICE

Supercharged V8 motor i lagana karoserija osiguravaju nevjerojatne performanse. Ali snaga zaustavljanja jednako je važna za automobil s 200 mph. Project 8 ima najveće i tehnološki najnaprednije kočnice ikada ugrađene u Jaguar automobil - ogromni 400mm karbonsko keramički diskovi s velikim čeljustima sa 6 klipova naprijed, koji su također lagani, štedeći 18 kg.
PRAVA POVEZANOST S CESTOM

PRAVA POVEZANOST S CESTOM

All Wheel Drive pogon osigurava izvanrednu reakciju, prianjanje i agilnost. Nijedan Jaguar se ne osjeća "življim". Upravljanje podsjeća na automobil sa stražnjim pogonom, kao kod superautomobila s dvoje vrata. Intelligent Driveline Dynamics sustav uključuje Electronic Active Differential sustav, kao dio naprednih, kompjutorski upravljanih postavki vožnje. Za postizanje ultimativnih performansi, posebno podešena verzija Adaptive Dynamics sustava Projecta 8 uključuje novi Track Mode.
TRKAĆA SJEDALA

TRKAĆA SJEDALA

Trkaća sjedala od karbonskih vlakana dostupna su za one koji žele Project 8 s dvoje sjedala spreman za stazu. Ona su opremljena s trkaćim pojasevima u četiri točke. Kuke za zadržavanje pojasa u više točaka zamjenjuju stražnja sjedala. Cestovna verzija Projecta 8 opremljena je s četiri sjedala obložena Ebony kožom s Oyster kontrastnim šivanjem. Prednji par su specijalna lagana Performance sjedala s magnezijskim okvirom.
PERSONALIZIRAN PREMA VAMA

PERSONALIZIRAN PREMA VAMA

Project 8 dostupan je u 3 standardne boje kao i u pet opcijskih SVO Premium Palette boja. Kako bi automobil uistinu učinili jedinstvenim - pravi unikat - odaberite Bespoke iz SVO edicije. Ona uključuje izbor od 10,000 dodatnih boja i nijansi i dodatne posebne umetke inspirirane utrkama, obojene čeljusti u boji, pločicu isporuke i puno više.
KOTAČI

KOTAČI

Specijalni lagani kovani kotači od lake legure su čvršći i laganiji od konvencionalnih ljevanih legura, omogućavajući superiorno upravljanje. Jedinstveni dizajn kotača smanjuje otpor zraka za 7 jedinica, dok specijalno razvijene Michelin Sport Cup 2 gume kombiniraju izvanredno prianjanje s udobnošću - čineći ih savršenima za cestu i stazu.
SNAGA OD 600 KS

SNAGA OD 600 KS

Project 8 je najbrža Jaguarova limuzina ikada. Njegov 5.0 litarski Supercharged V8 razvija 600 KS i 700 Nm okretnog momenta, čineći ga najsnažnijim motorom ikada ugrađenim u Jaguar cestovnom automobilu. Maksimalna brzina je 200 mph i od 0-60 mph treba samo 3.3 sekundi. Istovremeno, 8-brzinska transmisija automobila može pomoću ručnica mjenjača manualno mjenjati brzine za samo 0.2 sekunde - brže nego treptaj oka.

SNAGA OD 600 KS