OBJAŠNJENI PLUG-IN HIBRIDNI AUTOMOBILI (PHEV)

OBJAŠNJENI PLUG-IN HIBRIDNI AUTOMOBILI (PHEV)

Električna učinkovitost objedinjena je s performansama benzinca.

S tehnologijom za neprimjetno prebacivanje između elektromotora i benzinskog motora, Jaguar PHEV pruža najbolje od oba svijeta.

KAKO RADI PHEV?

KAKO RADI PHEV?

Kombinacija benzinskog i električnog motora pruža vam optimalne performanse i učinkovitost. Vožnja u potpuno električnom načinu rada (EV) ili kombinacija s benzinskim motorom u hibridnom načinu rada (Hybrid) u potpunosti ovisi o vama. U potpuno električnom načinu rada (EV), baterija se može puniti iz vanjskih izvora energije i regenerativnim kočenjem.
ZBOG ČEGA SU JEDNOSTAVNI ZA ŽIVOT?

ZBOG ČEGA SU JEDNOSTAVNI ZA ŽIVOT?

Baterija u Jaguaru PHEV može pokriti domet do 55 km/34 milje (Jaguar E‑PACE)* i do 53 km/33 milje (Jaguar F‑PACE)* s jednim punjenjem. Zbog toga je savršen za svakodnevna putovanja na posao i s posla s nultom emisijom ispušnih plinova kada je u potpuno električnom načinu rada (EV). Može se jednostavno nadopuniti preko noći upotrebom kućnog punjača ili kućne utičnice, te uz stalno rastuću mrežu javnih punionica.
KAKO IH JE VOZITI?

KAKO IH JE VOZITI?

PHEV je gotovo nečujan u potpuno električnom načinu rada (EV), a za optimalnu profinjenost osigurava neprimjetan prijelaz pri ponovnom prebacivanju na motor. Uz korištenje hibridnog načina rada – koji kombinira elektromotor i motor – performanse su precizne i beskompromisne, jer povećavaju snagu za uglađeno i poletno ubrzanje.

KAKO DA NAPUNIM PHEV?

PHEV se može puniti pomoću profesionalno instaliranog kućnog punjača, kućne utičnice i na mnogim javnim punionicama, kao što su sportski centri, trgovački centri i autoceste.

BRZINE PUNJENJA KOD KUĆE1

BRZINE PUNJENJA KOD KUĆE1

7 kW AC kućni punjači: 0 ‑ 80 % punjenje već od 1 sata i 24 minute za Jaguar E-PACE PHEV / 0‑80% punjenje već od 1 sata i 40 minuta za Jaguar F‑PACE PHEV

3-pinske kućne utičnice: 0‑80% punjenje već od 5 sati za Jaguar E‑PACE PHEV / 0‑80% punjenje već od 5 sati i 30 minuta za Jaguar F‑PACE PHEV

Prikazani model: Jaguar F-PACE HSE
BRZINE PUNJENJA U JAVNIM PUNIONICAMA1

BRZINE PUNJENJA U JAVNIM PUNIONICAMA1

7 kW AC javne punionice: 0 ‑ 80 % punjenje već od 1 sata i 24 minute za Jaguar E-PACE PHEV / 0‑80% punjenja već od 1 sata i 40 minuta za Jaguar F‑PACE PHEV

50 kW DC punjači: 0 ‑ 80 % punjenje već od 30 minuta za Jaguar E‑PACE PHEV / 0‑80% punjenja već od 30 minuta za Jaguar F-PACE PHEV

Prikazani model: Jaguar E-PACE R-Dynamic HSE
ŠTO UTJEČE NA UDALJENOST KOJU MOGU PREVESTI?

ŠTO UTJEČE NA UDALJENOST KOJU MOGU PREVESTI?

U potpuno električnom načinu vožnje (EV), vaša je baterija jedini izvor energije za sve. Stoga će vaš stil vožnje, funkcije koje koristite u svojoj kabini, pa čak i uvjeti u kojima vozite, utjecati na vaš domet. Kako biste na najveću moguću mjeru povećali uštedu goriva u hibridnom načinu rada, funkcija Prediktivne energetske optimizacije vašega Jaguara koristi nagib i brzinu za određenu rutu u vašem navigacijskom sustavu za inteligentno prebacivanje između elektromotora i motora.
HOĆE LI MI PHEV UŠTEDITI NOVAC?

HOĆE LI MI PHEV UŠTEDITI NOVAC?

Niži tekući troškovi, poticaji za kupnju i porezne uštede samo su neki od načina za postizanje isplativosti prelaska na PHEV u usporedbi s tradicionalnim benzinskim ili dizelskim automobilom.
KOLIKO TRAJE JAMSTVENI ROK NA BATERIJU?

KOLIKO TRAJE JAMSTVENI ROK NA BATERIJU?

Jaguarove PHEV baterije su pokrivene jamstvenim rokom do 6 godina ili 100.000 km (60.000 milja) – već prema tome što nastupi ranije.

JAGUAROVI PLUG-IN HIBRIDNI AUTOMOBILI

JAGUAR F-PACE

JAGUAR F-PACE

Naš luksuzni SUV visokih performansi nudi uzbudljivu kombinaciju učinkovitosti plug-in hibrida, svakodnevne praktičnosti, upečatljivog dizajna i sportskog upravljanja.
JAGUAR E-PACE

JAGUAR E-PACE

Sve prednosti plug-in hibrida uz sve užitke kompaktnog SUV-a. Jaguarov E-PACE je jedinstvena kombinacija izgleda, okretnosti i dinamične vožnje.

NASTAVITE ISTRAŽIVATI ELEKTRIČNE MODELE

OBJAŠNJENI POTPUNO ELEKTRIČNI AUTOMOBILI

OBJAŠNJENI POTPUNO ELEKTRIČNI AUTOMOBILI

Jaguarova potpuno električna tehnologija pruža performanse sportskih automobila s nultom emisijom ispušnih plinova.
OBJAŠNJENI AUTOMOBILI BLAGI HIBRIDI

OBJAŠNJENI AUTOMOBILI BLAGI HIBRIDI

MHEV prikuplja energiju koja se inače gubi prilikom usporavanja i interno je koristi kao snagu za pomoć benzinskom ili dizelskom motoru.

Jaguar Land Rover Limited neprestano traži načine za poboljšanje specifikacija, dizajna i proizvodnje svojih vozila, dijelova i dodataka, a do promjena dolazi stalno, te zadržavamo pravo na izmjene bez prethodne najave.

*Službeni podaci o potrošnji goriva za F-PACE PHEV u I/100 km (mpg): Kombinirana vožnja od 1.7††. CO₂ emisije prema NEDC2 39 g/km. EV domet: Do 65 km (37 milja). Službeni podaci o potrošnji goriva za E-PACE PHEV u I/100 km (mpg): Kombinirana vožnja 1,4- 1,6. CO₂ emisije prema NEDC2 31 g/km. EV domet: Do 62 km. Prikazane brojke rezultat su službenih ispitivanja proizvođača u skladu sa zakonima EU-a. Samo u svrhu usporedbe. Stvarne brojke mogu se razlikovati. CO₂, ekonomičnost potrošnje goriva, potrošnja energije i domet mogu se razlikovati ovisno o čimbenicima kao što su stil vožnje, okolišni uvjeti, opterećenje, oprema kotača i dodatna oprema. Podaci o EV dometu temelje se na proizvodnom vozilu na standardiziranoj ruti. Postignuti domet varirat će ovisno o vozilu i stanju baterije.

Navedene količine izračunate su prema NEDC2 na temelju službenih ispitivanja proizvođača prema WLTP-u u skladu sa zakonodavstvom EU-a. Samo u svrhu usporedbe. Stvarne brojke mogu se razlikovati. Brojke za CO₂ i potrošnju goriva mogu se razlikovati ovisno o ugradnji kotača i opcijskih dodataka. NEDC2 označava količine izračunate korištenjem Vladine formule za količine prema WLTP-u koje su ekvivalentne količinama prema starim ispitivanjima prema NEDC-u. Tada se može primijeniti ispravan porezni postupak.


Pogledajte količine za F-PACE prema WLTP-u.
Pogledajte količine za E-PACE prema WLTP-u.


Test WLTP je novi službeni test EU-a koji se koristi za izračun standardizirane potrošnje goriva i vrijednosti CO₂ za osobne automobile. Na tom testu mjeri se potrošnja goriva, energije, domet i emisije. Osmišljen je radi prikaza podataka koji su bliži stvarnom ponašanju u vožnji. Testira vozila s opcijskom opremom, ali zahtjevnijim ispitnim postupkom i profilom vožnje.

††Pogledajte količine za I-PACE prema WLTP-u.
Test WLTP je novi službeni test EU-a koji se koristi za izračun standardizirane potrošnje goriva i vrijednosti CO₂ za osobne automobile. Na tom testu mjeri se potrošnja goriva, energije, domet i emisije. Osmišljen je radi prikaza podataka koji su bliži stvarnom ponašanju u vožnji. Testira vozila s opcijskom opremom, ali zahtjevnijim ispitnim postupkom i profilom vožnje.

1 Vrijeme punjenja ovisit će o nekoliko čimbenika, uključujući, između ostalog: stanje i vrijeme punjenja baterije, temperaturu i iskorištenost baterije

2 Potrošnja goriva: nije dostupno. Emisije CO₂: 0 (g/km). EV domet: Do 470 km (292 milje). Podaci o EV dometu temelje se na proizvodnom vozilu na standardiziranoj ruti. Ostvareni domet razlikovat će se ovisno o vozilu i stanju baterije, stvarnoj ruti te okruženju i stilu vožnje. Prikazane brojke rezultat su službenih ispitivanja proizvođača u skladu sa zakonima EU-a. Samo u svrhu usporedbe. Stvarne brojke mogu se razlikovati. CO₂, ekonomičnost potrošnje goriva, potrošnja energije i domet mogu se razlikovati ovisno o čimbenicima kao što su stil vožnje, okolišni uvjeti, opterećenje, oprema kotača i dodatna oprema.

3 CO₂, ekonomičnost potrošnje goriva, potrošnja energije i domet mogu se razlikovati ovisno o čimbenicima kao što su stil vožnje, okolišni uvjeti, opterećenje, oprema kotača i dodatna oprema.