DIZAJN ZVUKA

Kad će električni automobili izaći na ulice, naš urbani zvukovni pejzaž će se zauvijek promijeniti.

Svatko tko je ikada gledao (ili čuo) Formulu E znat će da su električna vozila puno tiša od onih s motorima s unutrašnjim izgaranjem. Doista, ova relativna tihost je faktor koji omogućuje da Formula E utrke budu organizirane u urbanim sredinama, gdje bi se Formula 1 mučila, što Formulu E čini prikladnijom za izgrađene i gusto naseljene sredine.Takva tihost će također biti značajka Jaguarovih novih električnih cestovnih vozila, te je posebno dobra vijest za gradiće i gradove - za vozače i stanovnike također. Ali ta razina "šutnje" također ima potencijalne izazove.

yt:hMZM6gvRSJ5
I‑PACE Concept | Dizajn zvuka

Gradovi će postati puno tiši s električnim vozilima. Svih ovih godina, smanjivali smo buku u svim našim vozilima, ali nova tehnologija električnih vozila dala nam je zanimljiv izazov u tome što su ona odjednom postala pretiha. Postoji opasnost da ih pješaci neće čuti prilikom približavanja. Kao su-korisnike gradskog prostora, moramo osigurati da su naša vozila sigurna i odgovorna.
Iain Suffield, NVH tehnički specijalist, Jaguar Land Rover

Jaguarova vozila su oduvijek imali reputaciju zbog odličnog zvuka, tako da ni nova električna vozila Jaguar neće biti iznimka, ali s ciljem da se budu sigurno čula pri niskim brzinama, trebali bi imati novu vrstu zvuka kako bi upozorili ostale sudionike u prometu o njihovom nadolazećem prisustvu i smjeru kretanja. Također, u drugim slučajevima, zvuk treba privuči pažnju vozača i dati mu povratnu informaciju o dinamici kretanja vozila. O tome kakvi će biti ovi različiti zvukovi, korisnici će trebati čekati testne vožnje proizvodnog modela, koji je u prodaji od 2018. godine.

VIŠE PRIČA
I‑PACE CONCEPT
Objavljeno: 12-01-2018

Upečatljiv pogled na naš prvi električni automobil s baterijama. All Wheel Drive pogon, 400 KS, 5 sjedala s autonomijom preko 500 km (310 milja).
ISTRAŽITE I‑PACE CONCEPT
JAGUAR RACING
Objavljeno: 12-01-2018

Natjecanje na stazi u FIA Formula E World Championshipa-u osigurava nam realni, probni stol na visokim brzinama za usavršavanje tehnologija električnih automobila.
ISTRAŽITE JAGUAR RACING
I‑PACE CONCEPT: <br> OD UTRKE DO CESTE
Posted: 12-01-2018

Istražujemo putovanje od I‑TYPE Formula E trkaćeg automobila do I‑PACE Concepta. Otkrijte prvi, potpuno električni Jaguar automobil.
ISTRAŽITE OD UTRKE DO CESTE