CONNECT ČESTO POSTAVLJANA PITANJA

Molimo vas odaberite kategoriju ili pitanje niže.

WI-FI HOTSPOT
WHAT IS WI-FI HOTSPOT?

Wi-Fi Hotspot omogućava 3G/LTE (ovisno o modelu) Wi-Fi hotspot u vašem autu. Wi-Fi Hotspot omogućava putnicima povezivanje do 8 uređaja na internet pomoću 3G/LTE veze u autu. Koristi antenu montiranu na krovu, koja povećava pouzdanost stalne veze za vrijeme kretanja. Pruža bolju jačinu podatkovne veze (u usporedbi s pametnim telefonom u vozilu) jer metalna struktura vozila može smanjiti zaprimanje podataka. Dodatno hardveru ugrađenog u vozilu, morat ćete kupiti mobilnu SIM karticu i umetnuti je u čitač SIM kartice koji se nalazi u vašem vozilu.

MOŽE LI WI-FI HOTSPOT OMOGUĆITI STALNU WI-FI VEZU TIJEKOM KRETANJA?

Wi-Fi Hotspot radi pomoću mreže mobilnog telefona. Pružit će bolju podatkovnu vezu nego pametni telefon u vozilu, ali neće raditi na mjestima gdje ne postoji mobilna telefonska mreža.

TREBAM LI SIM ZA MOJ WI-FI HOTSPOT HOTSPOT?

Da. Sustav zahtjeva odvojenu 3G SIM karticu s podatkovnim planom/dozvolom za rad. Sustav omogućava mobilni internet u autu za W-Fi uređaje, kao što su mobilni telefoni, tableti itd. Na neki način radi na slično kao "3G dongle".

KOJU VRSTU SIM KARTICE TREBAM IMATI?

Trebate "Data only SIM card". Ponekad one se zovu "Internet only SIM" ili "Mobile broadband SIM". To će biti različita SIM kartica od one ugrađene u vaš mobilni telefon. Za Touch 17MY, potrebna SIM kartica je 2FF standard SIM kartica, dok za Touch Pro i Touch 18MY potrebna je 3FF micro SIM kartica.

TREBA LI MOJ SIM IMATI PODATKOVNI PLAN?

Da, vaš SIM treba imati podatkovno odobrenje da bi vaš Wi-Fi Hotspot mogao raditi. Voice only SIMs (kao oni korišteni na nekim mobilnim telefonima) ne mogu isporučivati podatke..

IMAJU LI JAGUAR LAND ROVER PREPORUČENOG SIM DOBAVLJAČA?

Trenutno Jaguar Land Rover nema preporučenog dobavljača podatkovnog plana. Možete dobiti Data only SIM karticu iz nekoliko izvora. Data SIM i planovi dostupni su kod svih većih pružatelja mobilnih usluga.

MOGU LI KORISTITI PODATKOVNI PLAN MOBILNOG TELEFONA KOJI VEĆ IMAM?

To ovisi o pružatelju mobilnih usluga i vrsti plana koji imate. Neki pružatelji nude "podijeljene planove" u kojima možete dobiti dodatni SIM za vaš Wi-Fi Hotspot i spojiti ga na vaš podijeljeni plan. To znači da vaš Wi-Fi Hotspot i vaš mobilni telefon troše podatke podijeljenog odobrenja i da ćete dobiti 1 račun.

MOGU LI NARUČITI SAMO WI-FI HOTSPOT ILI JE TO POVEZANO S DRUGIM OPCIJAMA?

Trenutno Wi-Fi Hotspot povezan je s InControl Connect/Connect Pro. Wi-Fi Hotspot može biti specificiran samo kod vozila opremljena s InControl Connect/Connect Pro.

NA KOJIM VRSTAMA MREŽA RADI WI-FI HOTSPOT?

Wi-Fi Hotspot radi na 3G/LTE mrežama.

REMOTE PREMIUM
KAKO SE MOGU PRETPLATITI NA REMOTE PREMIUM?

Trebate imati Connect pretplatu da biste pristupili Remote Premium funkcijama. Trenutno jedino je moguće imati Connect na vašem vozilu ako je odabrano prilikom naručivanja vozila.

ŠTO JE BEEP I FLASH FUNKCIJA?

Beep i Flash funkcija omogućavaju vam da lako i brzo locirate vaše vozilo. Pritisak na “Beep & Flash” dugmetu na početnom zaslonu Remote Premium aplikacije za pametni telefon aktivirat će kratka svjetla, četiri žmigavca i zvučno upozorenje.

KAKVA JE REMOTE LOCK FUNKCIJA?

Remote Lock funkcija omogućava vam da zaključate vaše vozilo na daljinu, s jednim pritiskom dugmeta. Trebat ćete unijeti vaš InControl PIN da bi vaš zahtjev bio obrađen. Pritisak "Lock" dugmeta s Vehicle Security zaslona Remote Premium aplikacije za pametni telefon jednokratno će zaključati vrata (tako da se vozilo još uvijek može otvoriti iznutra), aktivirati alarm, preklopiti bočne retrovizore i zatvoriti prozore.

KOD MODELA F‑TYPE CONVERTIBLE HOĆE LI REMOTE LOCK FUNKCIJA ZATVORITI KROV?

Ne, Remote Lock funkcija neće zatvoriti krov kod modela F‑TYPE Convertible.

KOD MODELA SA ELEKTRIČNIM SUNČANIM KROVOM HOĆE LI REMOTE LOCK FUNKCIJA ZATVORITI SUNČANI KROV?

Ne, Remote Lock funkcija neće zatvoriti sunčani krov.

KAKVA JE REMOTE CLIMATE FUNKCIJA?

Remote Climate funkcija omogućava vam, ovisno o specifikaciji vašeg vozila, hlađenje/ventilaciju ili grijanje na daljinu vašeg vozila pomoću Remote Climate funkcije Remote Premium aplikacije za pametni telefon.

HOW DOES THE REMOTE CLIMATE FEATURE WORK?

Ovisno o specifikaciji vašeg vozila i tržišta, Remote Premium aplikacija za pametni telefon omogućit će vam prethodnu klimatizaciju vašeg vozila pomoću Engine Start ili Fuel Fired Heater funkcija. Ako imate vozilo s automatskim mjenjačem, motor će biti korišten za pripremu klimatizacije vozila. Možete odabrati željenu temperaturu, nakon čega biti će moguće upaliti motor na daljinu pritiskom na "Engine Start" dugme, unoseći vaš InControl PIN na Remote Climate zaslonu Remote Premium aplikacije za pametni telefon. Molimo vas zabilježite da neke zemlje mogu zabraniti ili ograničiti korištenje funkcije paljenja motora na daljinu. Morate poznavati i morate poštivati sve lokalne zakone u svakoj zemlji gdje želite koristiti Engine Start funkciju na daljinu. Možete pristupiti našim InControl uvjetima, odredbama i politici privatnosti ispod Connect najčešće postavljanih pitanja. Ako imate vozilo s manualnim mjenjačem i vozilo je opremljeno s Park Heat opcijom, vozilo će biti pripremljeno za klimatizaciju pomoću grijača sa zapaljenim gorivom. Možete pripremiti klimatizaciju pritiskom "Start" dugmeta i unoseći vaš InControl PIN na Remote Climate zaslonu Remote Premium aplikacije za pametni telefon. Vozilo će tada automatski odlučiti hoće li grijati ili ventilirati, ovisno o trenutnoj temperaturi. Remote Climate će raditi samo pomoću Fuel Fired Heater sustava, ako je vozilo opremljeno s Park Heat opcijom, koju trebate kupiti odvojeno. Da biste sačuvali snagu baterije, određene, ne toliko važne Remote Premium funkcije, biti će iskjljučene, ako vozilo nije voženo 4 dana (npr. ako idete na odmor). Remote Premium funkcije aplikacije za pametni telefon biti će automatski ponovno aktivirane sljedeći puta kad se vozilo pokrene. Wake Up funkcija omogućava vam planiranje buđenja ovih funkcija na vašem vozilu. Remote Premium se može programirati da se uključi na datum koji ste vi postavili pomoću Vehicle Wake Up zaslona Remote Premium aplikacije za pametni telefon. Sve Remote Premium funkcije biti će operativne od ovog specifičnog datuma.

KAKVA JE ALARM RESET FUNKCIJA?

Alarm Reset funkcija omogućava vam resetiranje alarma vozila pomoću vašeg pametnog telefona kada se čuje zvučni signal alarma. Ako je alarm vašeg vozila aktiviran, pop-up izbornik s opcijom resetiranja alarma pojavit će se na Remote Premium zaslonu aplikacije za pametni telefon. Alarm se također može resetirati pomoću Vehicle Security zaslona.

ZAŠTO SU DUGMADI NEKIH/SVIH REMOTE PREMIUM FUNKCIJA SIVA U MOJOJ VERZIJI REMOTE PREMIUM APLIKACIJI ZA PAMETAN TELEFON?

Određene Remote Premium funkcije mogu biti deaktivirane u Remote Premium aplikaciji za pametan telefon kada su otkriveni čimbenici koji zabranjuju njihovo korištenje. Kada želite koristiti deaktiviranu Remote Premium funkciju prikazat će vam se poruka greške, koja objašnjava zašto je dugme trenutno deaktivirano, na primjer:


Motor već radi.
Nema internet veze.
Suprotstavljena operacija je u tijeku.
Alarm vozila je bio aktiviran. U ovom slučaju, dostupna je samo Alarm Reset funkcija.
Prekoračeno je vrijeme rada Remote Climate funkcije.
Remote Climate funkcija može se koristiti samo za određeni period, bez pokretanja vozila.
Remote Climate funkcija se neće aktivirati kada je određeno vrijeme bilo prekoračeno. Mjerač vremena će se resetirati kada se vozilo ponovno pokrene.

ZAŠTO PRIMAM PORUKU GREŠKE KADA ZATRAŽIM AKTIVIRANJE REMOTE CLIMATE FUNKCIJE?

Da bi se izvršila Remote Climate operacija, moraju se zadovoljiti uvjeti niže, u protivnom pojavit će se poruka greške:


Vozilo mora u mogućnosti aktivirati parkirnu kočnicu.
Temperatura motora mora biti između -30°C i 117°C.
Nije detektirana greška s niti jednim potrebnim sustavom vozila.
Dodatno, Remote Climate funkcija neće raditi ako:


Vozilo je otključano.
Otvoreni su prozor, vrata, prtljažnik ili poklopac motora.
Ako rade četiri žmigavca.
Ako je vozilo korišteno od nekoga. Na primjer, osoba u unutrašnjosti vozila rukuje s osnovnim sustavima, kao na primjer s pedalom kočnice, pedalom gasa ili start-stop dugmetom.

ZAŠTO PRIMAM PORUKU GREŠKE KADA ZATRAŽIM AKTIVIRANJE INCONTROL REMOTE APLIKACIJE ZA PAMETNI TELEFON?

InControl Remote Smartphone App operacije biti će procesuirane samo ako su zadovoljeni određeni preduvjeti. Vozilo će provjeriti ove preduvjete prije početka procesuiranja tražene operacije na daljinu. Ako bilo koji od ovih preduvjeta nije ispunjen, poruka greške biti će prikazana na InControl Remote Smartphone App zaslonu, obaviještavajući vas o razlogu za navedenu grešku.

ZAŠTO FUNKCIJA KLIMATIZACIJE POKAZUJE RAZLIČITU TEMPERATURU OD ONE KOJE SAM JA PODESIO POMOĆU REMOTE SMARTPHONE APP?

Jednom kada upalite auto nakon korištenja Remote Climate funkcije Remote aplikacije, postavke klimatizacije će se vratiti temperaturi koja je bila zadnji puta prilikom korištenja auta, tako da temperatura na zaslonu auta se neće sinkronizirati s vrijednošću u aplikaciji.

APPLE WATCH
KAKO MOGU POSTAVITI APLIKACIJU NA MOJ APPLE WATCH?

Kada ste preuzeli Remote aplikaciju na vaš iPhone, sljedite Apple-ove upute kako preuzeti aplikacije na Apple Watch-u na https://support.apple.com/HT204784

ZAŠTO NE MOGU PRONAĆI JOURNEYS FUNKCIJU U MOJOJ JAGUAR INCONTROL REMOTE APPLE WATCH APLIKACIJI?

Journeys funkcija dostupna je samo u InControl Remote aplikaciji na vašem iPhone-u ili preko My Jaguar InControl web portala.

ŠTO SE DOGAĐA KADA AKTIVIRAM REMOTE CLIMATE KONTROLU PREKO APPLE WATCH APLIKACIJE?

Možete postaviti i podesiti temperaturu vašeg vozila pomoću Apple Watch-a. Zbog sigurnosnih razloga, ako je vaše vozilo otključano kada aktivirate Remote Climate Control pomoću Remote Premium aplikacije na vašem Apple Watch-u, vaše vozilo će se automatski zaključati prije paljenja motora.

Ne možete naći što ste tražili?

Pronađite nas
KONTAKTIRAJTE NAS
PREUZMITE BROŠURU
Doznajte više o Jaguar vozilima
Kontaktirajte nas
Biti će nam zadovoljstvo odgovoriti na sva vaša pitanja
PRONAĐITE ZASTUPNIKA
Pronađite Jaguar zastupnika u vašoj blizini
UVJETI I ODREBDE
Pristupite Jaguar InControl uvjetima i odredbama i dokumentima o zaštiti privatnosti.

Kako implementiramo InControl, određene opisane funkcije mogu biti opcijske i ovisne o tržištu ili motoru. Molimo vas obratite se vašem lokalnom Jaguar prodavatelju za dostupnost i cjelosne uvjete u vašoj zemlji. Određene funkcije zahtjevaju odgovarajuću SIM karticu s odgovarajućim podatkovnim ugovorom, što će zahtjevati dodatnu pretplatu nakon početnog perioda preporučenog od vašeg prodavatelja. Mobilna povezanost ne može se garantirati na svim lokacijama.