VOŽNJA U REALNOM SVIJETU

VOŽNJA U REALNOM SVIJETU

Vodič za WLTP: novi standard za ocjenjivanje učinkovitosti goriva.

Ispitivanje vozila pomaže u razumijevanju stvarnog svijeta, kao što su karte vodič za razumijevanje putovanja. Kao što su se poboljšale karte - prelazak s A-Z na satelitsku navigaciju i omogućavanje jasnijih smjernica u procesu - novi WLTP i RDE testovi, za potrošnju goriva i emisije, pružit će veću jasnoću pri kupnji novog vozila.


Do rujna 2018. bit će uveden novi europski WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) standard. WLTP zamjenjuje trenutni NEDC (New European Drive Cycle) standard, omogućavajući ocjenjivanje učinkovitosti goriva za benzinska, dizelska, električna i hibridna vozila. Kada kupujete potpuno novo vozilo, naći ćete informacije koje bolje odražavaju kilometražu koju biste dobili s jednim spremnikom (ili punjenjem) u stvarnim uvjetima.

Vozila s benzinskim, dizelskim i hibridnim motorima (MHEV ili PHEV) dolaze uz podatke o emisiji štetnih plinova, dodatno uz njihovu potrošnju goriva. Električna vozila, dodatno uz njihovu autonomiju, će također uključivati ​​ podatke o njihovoj potrošnji energije. Testovi koji će omogućiti ove brojke bit će na snazi ​​za sva vozila do rujna 2018. godine.

Nećemo se mijenjati - s izvrsnim performansama i najmodernijom tehnologijom, Jaguar vozila ostat će primjer za najbolje u dizajnu i konstruiranju. Nove brojke će jednostavno bolje pokazati iskustvo koje pružaju naši motori i pogonski sklopovi u realnim uvjetima.

Novi testovi osmišljeni su kako bi bolje odražavali trenutnu tehnologiju motora. NEDC je posljednji put bio ažuriran 1997. godine, kada je prva generacija modernih hibridnih vozila postala široko dostupna. Dva desetljeća kasnije i - dodatno na PHEV i MHEV vozila - na cestama su električna vozila, poput našeg Jaguara I‑PACE. NEDC testovi nisu bili namijenjeni ovim vrstama vozilima, ona su obuhvaćena WLTP testovima.


WLTPJedan od načina rješavanja nedostataka NEDC-a je prošireno testiranje. NEDC testovi trajali su oko 20 minuta. Novi test WLTP-a trajat će 30 minuta, i osim testiranja vašeg vozila, ispitat će se i učinak dodatne opreme, kao što je tvornički ugrađena dodatna oprema.

Naravno, ovi testovi su početne smjernice. Na uporabu u stvarnom svijetu utječu brojni čimbenici, kao što su teren, klima i vaš stil vožnje. U rujnu 2019. vidjet ćete dodatne brojke uvedene kao posljedica uvođenja novih testova na cesti. Oni će također mjeriti dušikove okside (NO x ), čestice i druge ispušne emisije.

WLTP će se razlikovati od NEDC-a u pružanju dodatnih informacija koje će vam pomoći pri donošenju informirane odluke pri kupnji vozila. Novi testovi su zahtjevniji i neće se moći uspoređivati sa starijim rezultatima. Rezultati potrošnje goriva i ugljičnog dioksida (CO2) WLTP-a bit će točniji, ali će biti veći u usporedbi s NEDC-om i, slično tome, električna vozila usporedno imat će relativno kraću autonomiju.

WLTPKADA ĆE SE POČETI PRIMJENJIVATI WLTP?Sva potpuno nova vozila proizvedena od rujna 2017. testirana su pomoću WLTP-a. Međutim, EU je uvela prijelazno razdoblje, što znači da do rujna 2018. godine mi i ostali proizvođači vozila nismo obvezni testirati postojeće modele prema novim standardima. Novi standard stupit će na snagu za zemlje EU, kao i za Švicarsku, Tursku, Norvešku, Lihtenštajn i Izrael.

U rujnu 2018. će Real Driving Emissions (RDE) test postati obvezan unutar istih zemalja. RDE testovi mjerit će čestice i emisije dušikovog dioksida (NO2) izravno na cesti. Mi smo već smo u skladu s niskim graničnim vrijednostima standarda EU6d RDE. Do 2020. godine vidjet ćete nove podatke o WLTP i RDE testiranju, koji će se komunicirati diljem EU-a i drugih zemalja koje će prihvatiti novi standard.

Naravno, ovi testovi su početne smjernice. Na uporabu u stvarnom svijetu utječu brojni čimbenici, kao što su teren, klima i vaš stil vožnje. U rujnu 2019. vidjet ćete dodatne brojke uvedene kao nove testove na cesti. Oni će također mjeriti dušične okside (NOx), čestice i druge emisije ispušnih plinova.

WLTP će se razlikovati od NEDC-a u pružanju dodatnih informacija koje će vam pomoći pri donošenju informirane odluke pri kupnji vozila. Novi testovi su zahtjevniji i ne mogu se usporediti sa starijim brojkama. Potrošnja goriva WLTP-a i broj ugljičnog dioksida (CO 2 ) bit će točniji, ali će se pojaviti veći u usporedbi s NEDC-om i, slično tome, električna vozila će imati relativno nizak domet.KADA ĆE SE POČETI PRIMJENJIVATI WLTP?Sva potpuno nova vozila proizvedena od rujna 2017. testirana su pomoću WLTP-a. Međutim, EU je uvela prijelazno razdoblje, što znači da do rujna 2018. godine mi i ostali proizvođači vozila nismo obvezni testirati postojeće modele s tim novim standardima. Novi će standard stupiti na snagu za zemlje EU, kao i za Švicarsku, Tursku, Norvešku, Lihtenštajn i Izrael.

U rujnu 2018. također će biti testiranje emisija iz vozila (RDE) koje je postalo obvezno unutar tih istih zemalja. Ispitivanje RDE mjerit će čestice i emisije dušikovog dioksida (NO 2 ) izravno na cesti. Već smo u skladu s niskim graničnim vrijednostima standarda EU6d RDE. Do 2020. godine vidjet ćete nove podatke o testiranju za WLTP i RDE o kojima će se komunicirati diljem EU-a i drugih zemalja koje se odlučuju za novi standard.

NAŠA VOZILA

Savršen odgovor vašem životnom stilu, stilu vožnje i osobnim okusima.

JAGUAROVI MODELI

JAGUAROVI MODELI

Otkrijte kako je Jaguar stvoren za vas.
NOVI POTPUNO ELEKTRIČNI JAGUAR I‑PACE

NOVI POTPUNO ELEKTRIČNI JAGUAR I‑PACE

Ultimativni potpuno električni SUV performansi.
ELEKTRIFIKACIJA

ELEKTRIFIKACIJA

Što smo naučili na stazi, donosimo na cesti.

VIŠE PRIČA

DEF/AdBlue

DEF/AdBlue

Što je DEF/AdBlue? Kako ga trebate koristiti u vašem vozilu?
benzin/diesel

benzin/diesel

Benzin ili diesel? Odaberite opciju koja je najbolja za vas.
vlasništvo

vlasništvo

Jaguarova vlasnička podrška