JAGUAR XE

Nova definicija sportske limuzine. Jaguar XE se odlikuje novom paletom dizelskih motora koja je unaprijeđena tehnologijom blagih hibrida.

PREGLED 360°

MJEŠOVITA EMISIJA CO2 g/km
Od 112

MJEŠOVITA POTROŠNJA GORIVA l/100 km
Od 4,3

in2VwFPRc40

Prikazana vozila možda nisu točna reprezentacija najnovijih osvježenja i poboljšanja. Neke opisane funkcije mogu ovisiti o tržištu ili pogonskom sklopu. Molimo vas da najnovije specifikacije potražite od svog lokalnog Jaguar prodavača.

ODABERI SVOJ MODEL
Usporedite odlike i specifikacije.
IZGRADI VLASTITI
Poslužite se konfiguratorom kako biste dizajnirali svoj savršeni Jaguar XE.
PRONAĐI PRODAVAČA
Potraži Jaguar prodavača u svojoj blizini.
PREUZMITE BROŠURU
Doznajte više o Jaguar vozilima
DIZAJN
ISTRAŽI IZNUTRA
ISTRAŽI IZNUTRA

Luksuzna unutrašnjost oblikovana oko vas i vaših putnika. Uživajte u izvanrednim, udobnim sjedalima presvučenima zrnatom kožom, ili se odlučite za izvanrednu kožu Windsor. Jaguar SportShift Selector i JaguarDrive Control utjelovljuju sportsku srž modela XE.

IZGRADI VLASTITI
POGLEDAJ GALERIJU
ODLIKE DIZAJNA
ODLIKE DIZAJNA

Osvježena unutrašnjost nudi izuzetnu razinu udobnosti, a povišena središnja konzola pridonosi njezinom sportskom pečatu.

IZGRADI VLASTITI
POGLEDAJ GALERIJU
ISTRAŽI IZVANA
ISTRAŽI IZVANA

Mišićav izgled Jaguara XE naglašava njegov elegantni nastup i privlači pogled. Vrhunska LED glavna svjetla s dnevnim svjetlima i svjetlosnim potpisom, široka maska hladnjaka i dinamični prednji branik, sve to naglašava profil ovog vozila.

IZGRADI VLASTITI
POGLEDAJ GALERIJU
ODABERI SVOJ MODEL
JAGUAR XE
Uz širi i niži profil – Jaguar XE je oblikovan uz odlike koje osnažuju njegov izražajan karakter.
POGLEDAJ GALERIJU
JAGUAR XE R-DYNAMIC
Ponoseći se sportskim prednjim branikom, bočnim spojlerima i završetkom stražnjeg branika u boji karoserije, komplet opreme R‑Dynamic ide korak dalje u izražavanju sportske osobnosti XE-a.
POGLEDAJ GALERIJU
JAGUAR XE R-DYNAMIC BLACK
Jednostavna elegancija u crnom. Prekrasno prikazana. Jaguar XE R-Dynamic Black.
POGLEDAJ GALERIJU
PERFORMANSE
VOZNE PERFORMANSE
VOZNE PERFORMANSE

Performanse XE-a, koji je već slavan po svojoj dinamičnom upravljanju, dodatno su poboljšane naprednim voznim tehnologijama i funkcijama. Pripremite se za uzbudljivu vožnju.

VEKTORSKA RASPODJELA MOMENTA <br>KOČENJEM
VEKTORSKA RASPODJELA MOMENTA <br>KOČENJEM

Nezamjetno upravljanje raspodjelom okretnog momenta između kotača. Ovaj sustav pruža vozaču još veću pouzdanost podržavajući okretnost i stabilnost vozila u prolasku kroz zavoj.

PREGLED SPECIFIKACIJA
POGON NA SVE KOTAČE
Sustav pogona na sve kotača (All Wheel Drive system - AWD) Jaguara XE unapređuje performanse i kontrolu nad vozilom. Odlikuje se sustavom inteligentne dinamike putanje (Intelligent Driveline Dynamics - IDD), koji analizira trenutne uvjete na cesti i raspodjeljuje snagu između kotača kako bi osigurao dinamičko upravljanje na svim podlogama.
MOTORI
Naša paleta benzinskih i dizelskih motora je konstruirana tako da objedinjuje malu potrošnju goriva i uglađene performanse. Snažniji dizelski motori su pojačani tehnologijom blagih hibrida koja nudi još veću učinkovitost zahvaljujući pametnom sustavu regeneracije.
PAKET DYNAMIC HANDLING
Unapređujući estetiku vozila i vaše iskustvo vožnje, ovaj opcijski paket se odlikuje funkcijama Configurable Dynamics (podesiva dinamika) i Adaptive Dynamics (prilagodljiva dinamika), crvenim kočnim čeljustima, spojlerom poklopca motora, prednjim kočnim diskovima od 355 mm te stražnjima od 325 mm.
TEHNOLOGIJA UNUTAR AUTOMOBILA
JEDNOSTAVNOST JE STANDARD
JEDNOSTAVNOST JE STANDARD

Standardne funkcionalnosti na Pivi uključuju:

• Dodirni zaslon od 10"
• DAB digitalni radio
• Novooblikovano sučelje
• Apple CarPlay® 1
• Android Auto™ 2
• Remote3

Unaprijedite sustav na Pivi Pro4 te će vas pratiti najnovija umjetna inteligencija u automobilu koja vam pruža mogućnosti kao što je samoučeći navigacijski sustav, za potpuno povezanu vožnju.

INFORMACIJE NA OKU
INFORMACIJE NA OKU

Odaberite od niza različitih izgleda, uključujući 3D navigaciju preko cijelog zaslona, podatke o vožnji ili brzo provjerite što slušate, a sve to na novom interaktivnom vozačkom zaslonu od 12,3“ visoke rezolucije.


Opcijski virtualni zaslon 5 projicira ključne podatke na vjetrobran. Bez napora možete pratiti brzinu svog vozila, stupanj prijenosa i navigaciju zahvaljujući prikazu u boji.

AUDIO SUSTAV MERIDIAN™
AUDIO SUSTAV MERIDIAN™

Audio sustav MeridianTM, britanske proizvodnje, je potpuno posvećen glazbenom iskustvu. Ne radi se tu samo o povećavanju glasnoće. Puno je važnije pojačavanje dubine, jasnoće i realnosti glazbe korištenjem kombinacije naprednih akustičkih tehnologija i pažljivim razmještajem zvučnika, radi stvaranja zvučne platforme – onoga što zovemo „zvučne pozornice“ – koja potpuno odgovara unutrašnjosti XE-a. U ponudi su opcijska ozvučenja MeridianTM i MeridianTM Surround. ​

OSTANITE POVEZANI
Paket Online6 nudi dodatne internetske usluge zahvaljujući ugrađenoj SIM kartici, koja omogućava pristup:

• neograničenom streamingu
• online glasovnom prepoznavanju
• prognozi vremena
• online sinkronizaciji kalendara
ZABAVA ZA SVE
Odaberite opciju Wi-Fi Enabled s podatkovnim paketom7 i moći ćete koristiti:​

• usluge streaminga po svom izboru
• do 20GB podataka mjesečno
• bolju vezu zahvaljujući anteni
• više povezanih uređaja
BEŽIČNO PUNJENJE
Opcija bežičnog punjenja uređaja s pojačalom signala telefona vam omogućava punjenje kompatibilnih pametnih telefona bez potrebe za žicama ili postoljem za punjenje. Dok ste u automobilu, vaš telefon će koristiti antenu vozila za poboljšanje signala i jasniji razgovor.
IONIZACIJA ZRAKA U KABINI S FILTEROM PM2,5
Opcijska NanoeTM ionizacija poboljšava osjećaj ugode vozača i putnika. Uključite ovu funkciju i posebno konstruirani filter će privlačiti i hvatati sitne čestice i alergene iz okolnog zraka, kao što su PM2,5 kao što su prašina i pelud.
PRAKTIČNOST I SIGURNOST
PRAKTIČNI PRTLJAŽNIK
Uz opciju djeljivih i preklopivih sjedala, jednostavno preklopite drugi red sjedala i ponesite sve svoje stvari. Čak i ako su vam ruke pune, poklopac prtljažnika ćete jednostavno otvoriti uz opciju električnog pokretanja pokretom noge, koja omogućava lako otvaranje i zatvaranje
ACTIVITY KEY (Ključ za aktivnosti)
Otporan na vodu i udarce, potpuno novi ključ za aktivnosti (Activity Key)8 omogućava vam otključavanje, zaključavanja i pokretanje vozila. Tako, bez obzira na to koje ste aktivnosti na otvorenom vi i vaši prijatelji planirali, više nije potrebno nositi konvencionalni ključ za automobil.
UNUTARNJI RETROVIZOR CLEARSIGHT
Opcija vrhunske tehnologije omogućava neometani pogled kroz stražnji kraj vašeg Jaguara XE9. Kamera smještena u nosaču antene prenosi sliku uživo na vaš unutarnji retrovizor, osiguravajući stalnu vidljivost bez obzira na to što je iza vas.
SUSTAVI POMOĆI U VOŽNJI
Jaguar XE se ponosi funkcijama pomoći u vožnji koji olakšavaju vožnju po gradu i parkiranje, te čine vožnju po autocesti još ugodnijom. Uklanjajući napetost, ove tehnologije čine vašu vožnju lakšom i boljom.
NASTAVI ISTRAŽIVATI
ODABERI SVOJ JAGUAR XE
Ovdje možete pronaći cijelu paletu modela, sa širokim izborom dizajnerskih dodataka, sustava za pojačavanje performansi i drugih tehnologija.
ODABERI SVOJ MODEL
GALERIJA
Posvemašnja posvećenost detaljima je oduvijek ključna u uređenju naših vozila. XE je oblikovan uz odlike koje osnažuju njegov izražajan karakter.
POGLEDAJ GALERIJU
SPECIFIKACIJE
Istražite sve pojedinosti. Saznajte više o performansama motora, dimenzijama i potrošnji goriva.
PREGLED SPECIFIKACIJA
SAVRŠENA VOŽNJA ZAPOČINJE OVDJE

Najnaprednija, najučinkovitija i najprofinjenija sportska limuzina koju je Jaguar ikada proizveo. Poslužite se konfiguratorom kako biste dizajnirali svoj savršeni Jaguar XE.

IZGRADI VLASTITI
DODATNA OPREMA <br> JAGUAR
DODATNA OPREMA JAGUAR

Dovršite svoj XE dodavanjem osobnog pečata uz niz opcija i dodatne opreme, od bežičnog punjenja uređaja s pojačalom telefonskog signala do poprečnih krovnih nosača.

PRONAĐI DODATNU OPREMU
KOLEKCIJA <br> JAGUAR
KOLEKCIJA JAGUAR

Naša ekskluzivna ponuda luksuzne odjeće, dodatne opreme i poklona nadahnuta je našim automobilima i njihovim dizajnom.

ODABERI SVOJ MODEL
Usporedite odlike i specifikacije.
IZGRADI VLASTITI
Poslužite se konfiguratorom kako biste dizajnirali svoj savršeni Jaguar XE.
PRONAĐI PRODAVAČA
Potraži Jaguar prodavača u svojoj blizini.
PREUZMITE BROŠURU
Doznajte više o Jaguar vozilima

†Prikazane vrijednosti su prema propisu NEDC2 izračunate na temelju službenih proizvođačevih ispitivanja prema WLTP u skladu s EU propisima. Samo za usporedbu. Vrijednosti u stvarnoj upotrebi mogu se razlikovati. Vrijednosti emisije CO2 i potrošnje goriva mogu se razlikovati u ovisnosti o ugrađenim kotačima i ugrađenoj opremi. NEDC2 su vrijednosti izračunate koristeći vladinu formulu iz vrijednosti prema WLTP te su jednake onima koje bi bile prema starom ispitivanju NEDC. Na temelju toga se primjenjuje odgovarajuća porezna stopa.


Pogledajte vrijednosti WLTP.
WLTP je novo službeno ispitivanje u EU koje se koristi za izračun standardiziranih vrijednosti potrošnje goriva i emisije CO2 za putničke automobile. Ono mjeri potrošnju goriva, odnosno energije, doseg i emisiju. Osmišljeno je kako bi pružilo vrijednosti bliskije načinu vožnje u stvarnim okolnostima. Ispituje se vozilo s tvorničkim opcijama te prema zahtjevnijem postupku ispitivanja i profilu vožnje.


1 Vaš automobil je pripremljen za Apple CarPlay. Usluge koje nudi Apple CarPlay ovise o dostupnosti pojedinih funkcionalnosti u vašoj zemlji, molimo vas da više informacija potražite na https://www.apple.com/uk/ios/feature-availability/#apple-carplay.

2 Vaš automobil je pripremljen za Android Auto. Usluge koje nudi Android Auto ovise o dostupnosti pojedinih funkcionalnosti u vašoj zemlji, molimo vas da više informacija potražite na https://www.android.com/auto/.

3 Jaguar Remote sadrži usluge s pretplatom koje je moguće produžiti nakon početnog razdoblja prema preporuci vašeg Jaguar prodavača. Aplikaciju Jaguar Remote treba preuzeti s Apple App Store/Google Play Store.

4Connected Navigation zahtijeva daljnju pretplatu nakon početnog razdoblja, prema savjetu vašeg prodavača Jaguara.

5 Zahtijeva staklo koje umanjuje sunčevo svjetlo na nekim tržištima. Upute navigacije će se prikazivati na vjetrobranu samo kada je na vozilo ugrađen Pivi Pro.

6 Može vrijediti politika poštene uporabe. Uključuje 1-godišnju pretplatu koju je moguće produžiti nakon početnog razdoblja, prema savjetu vašeg prodavača Jaguara.

7 Vrijedi politika poštene uporabe. Nakon iskorištenih 20GB podatkovnog prometa unutar jednog mjeseca, brzina i funkcionalnosti podatkovnog prometa iz vozila se mogu smanjiti u ostatku mjeseca. Pojedinosti Politike poštene uporabe u vezi s ovom funkcijom možete pronaći u Uvjetima za InControl Pivi Pro Terms na www.jaguar.com/pivi-pro-terms. Playback ovisi o pružatelju usluge streaminga i definiciji slikovnog sadržaja. HD video će značajno povećati podatkovni promet.

8 Activity Key se napuni za otprilike dva sata, nakon čega baterija traje do deset dana.

9Podložno lokalnim propisima. Ako korisnici s bifokalnim ili progresivnim naočalama ne mogu postići jasnu sliku na digitalnom prikazu područja iza vozila na sustavu ClearSight, uvijek mogu pratiti odraz u vanjskim retrovizorima.


Opcije i njihova dostupnost mogu se razlikovati u ovisnosti o specifikaciji vozila (model i pogonski sklop) i tržištu ili mogu zahtijevati ugradnju nekih drugih, dodatnih sustava. Molimo vas da kod lokalnog Prodavača potražite više pojedinosti ili da konfigurirate svoje vozilo online.


Vozači trebaju koristiti sustave u automobilu samo kada to mogu činiti na siguran način. Vozači moraju u svakom trenutku imati potpuni nadzor nad vozilom.


Funkcije sustava Pivi i InControl, opcije, usluge trećih strana te njihova dostupnost ovisi o tržištu – raspitajte se kod svog Jaguar Prodavača o raspoloživosti na lokalnom tržištu i svim uvjetima. Neke funkcionalnosti zahtijevaju pretplatu koju će biti potrebno obnoviti nakon početnog razdoblja, prema savjetu vašeg Prodavača. Pokrivenost mobilnih mreža nije moguće jamčiti posvuda. Informacije i slike prikazane u vezi s tehnologijom InControl, uključujući prikaze ili filmove, podložne su osvježavanju softvera, nadzoru verzija te drugim sistemskim odnosno vizualnim izmjenama, u ovisnosti o odabranim opcijama.


Meridian je zaštićeni žig Meridian Audio Ltd. Trifield, a uređaj s tri zvučna polja je zaštićeni žig Trifield Productions Ltd.

Apple CarPlay je zaštićeni žig Apple Inc. Apple Inc, vrijede uvjeti za krajnje korisnike.

Android Auto je zaštićeni žig Google LLC.

NanoeTM je zaštićeni žig tvrtke Panasonic Corporation.