Logo jaguar mobile
 • Jaguar F‑PACE

  Najpraktičniji sportski Jaguarov automobil objedinjuje sportsko upravljanje i dramatičnu ljepotu sa svakodnevnom praktičnošću i učinkovitošću.

 • Jaguar E‑PACE

  Potpuno novi E‑PACE prvi je Jaguarov kompaktan SUV. Ovaj automobil predstavlja jedinstvenu kombinaciju nenadmašivog izgleda, agilnosti i dinamične vožnje.

 • Jaguar I‑PACE

  Predstavljanje Jaguarovog prvog potpuno električnog SUV-vozila visokih performansi.

 • Jaguar F‑TYPE

  Snažan, agilan i sasvim poseban. Pravi sportski automobil Jaguar.

 • JAGUAR XE

  Najnaprednija, najučinkovitija i najprofinjenija sportska limuzina koju je Jaguar ikad stvorio.

 • Jaguar XF

  Naglašeno Jaguar. XF uvjerljiv dizajn odvaja ga od gomile.

 • Jaguar XJ

  XJ je Jaguar-ova vrhunska limuzina, savršena kombinacija vrhunske tehnologije, sportske vozne dinamike i bogatog luksuza.

ISKUSTVO VOŽNJE

Otkrijte rafiniranost XJ-a s izvrsnim motorima, jako brzim prijenosom i paletom naprednih vozačkih tehnologija.
CO2 EMISIJE g/km

od 99 s manualnim
od 106 s automatskim mjenjačem

POTROŠNJA GORIVA kombinirana l/100km

od 3.8 s manualnim
4.1 s automatskim mjenjačem

XJ nudi udobnost i profinjenost luksuznog automobila s dinamikom i involviranošću vozača sportskog automobila.

SNAŽAN, DINAMIČAN, PAMETAN

XJ je pogonjen paletom izvrsnih motora konstruiranih kako bi zadovoljili različite vozačke potrebe ali uvijek osiguravajući izvanredne performanse. Svi modeli imaju automatski mjenjač s osam brzina za tihu i uglađenu izmjenu brzina, omogućavajući dinamičnu vožnju i ekonomičnost.

LJEPOTA, SNAGA I SIGURNOST

LJEPOTA, SNAGA I SIGURNOST

XJ-ova kompletna arhitektura od aluminija nije samo čvrsta i kruta, nego i izrazito lagana. Spojena zakovicama, bez ijednog zavarenog spoja, 100 postotno aluminijsko podvozje i karoserija su jedni od najlakših u svojoj klasi. Izvrsni omjer snage i težine poboljšava sve aspekte performansi a samonosiva karoserija nudi povećanu čvrstoću za poboljšanu upravljivost i izvrsnu sigurnost.

UDOBNOST I KONTROLA

UDOBNOST I KONTROLA

Sustav za prilagodljivu dinamiku kontinuirano nadgleda vozilo, do 500 puta u sekundi, mijenjajući ovjes, kako bi se prilagodio uvjetima na cesti. Ova kontinuirana poboljšanja pomažu da XJ ostane ravan i stabilan, poboljšavajući kontrolu bez gubljenja udobnosti vožnje.

POTPUNA KONTROLA

POTPUNA KONTROLA

XJ-ov automatski mjenjač s 8 brzina je kontroliran pomoću Jaguar Drive Selector birača, koji se podiže u vašoj ruci kada pritisnete "Start" dugme. Jaguar Drive Control nudi dva načina vožnje-dinamični koji omogućava bolje ubrzanje i zimski način koji omogućava progresivnu kontrolu u skliskim uvjetima.

POBOLJŠANA UPRAVLJIVOST I POGON

POBOLJŠANA UPRAVLJIVOST I POGON

Elektronski aktivni diferencijal upravlja raspodjelom momenta zadnjih kotača. Potpuna elektronska kontrola blokiranja zadnjeg diferencijala omogućava brzo potpuno blokiranje kako bi se ograničilo proklizavanje, poboljšalo prianjanje i kontrola.

POGON NA SVE KOTAČE

POGON NA SVE KOTAČE

Inteligentni sustav za pogon na sve kotače reagira brzinom treptaja oka u slučaju proklizavanja stražnjih kotača, trenutačno raspodjeljuje moment kako bi se to izbjeglo. Preko 90 procenata momenta motora može biti raspodijeljen s stražnje na prednje kotače kako bi se omogučilo optimalno prianjanje.

ALL SURFACE PROGRESS CONTROL

ALL SURFACE PROGRESS CONTROL

Jaguarov jedinstveni sustav All Surface Progress Control (ASPC) tempomat je za niske brzine, koji funkcionira pri brzini između 3.6km/h i 30km/h. Ovaj sustav omogućava da XJ svlada uvjete s malim prianjanjem u bilo kojim vremenskim uvjetima i omogućava vozaču da se koncentrira na upravljanje vozila. Sustav također ima funkciju za izvlačenje vozila, omogućavajući XJ-u da krene na klizavim podlogama, kao i funkciju spuštanja s uzvisine, koja kontrolira brzinu vozila na strmninama.