Logo jaguar mobile
 • Jaguar F‑PACE

  Najpraktičniji sportski Jaguarov automobil objedinjuje sportsko upravljanje i dramatičnu ljepotu sa svakodnevnom praktičnošću i učinkovitošću.

 • Jaguar E‑PACE

  Potpuno novi E‑PACE prvi je Jaguarov kompaktan SUV. Ovaj automobil predstavlja jedinstvenu kombinaciju nenadmašivog izgleda, agilnosti i dinamične vožnje.

 • Jaguar I‑PACE

  Predstavljanje Jaguarovog prvog potpuno električnog SUV-vozila visokih performansi.

 • Jaguar F‑TYPE

  Snažan, agilan i sasvim poseban. Pravi sportski automobil Jaguar.

 • JAGUAR XE

  Najnaprednija, najučinkovitija i najprofinjenija sportska limuzina koju je Jaguar ikad stvorio.

 • Jaguar XF

  Naglašeno Jaguar. XF uvjerljiv dizajn odvaja ga od gomile.

 • Jaguar XJ

  XJ je Jaguar-ova vrhunska limuzina, savršena kombinacija vrhunske tehnologije, sportske vozne dinamike i bogatog luksuza.

Play

PERFORMANSE VOŽNJE

Dinamika vožnje Jaguar-ovih vozila je legendarna-XF podiže letvicu još više.

UDOBNOST I DINAMIKA

Sa svojom superiornom udobnom vožnjom i izvanrednim sportskim upravljanjem, XF omogućava vrlo stimulirajuće vozačko iskustvo. Prvi puta dostupno kod dizelskih i benzinskih modela, opcija pogona na sve kotače sa paketom Intelligent Driveline Dynamics* daje XF-u još veće sposobnosti u zahtjevnim uvjetima na cesti.

Kreirajte Vaš Vlastiti

POGON NA SVE KOTAČE & INTELIGENTNA DINAMIKA POGONA

XF nudi Jaguar-ov jedinstveni pogon na sve kotače sa inteligentnom dinamikom pogona (Intelligent Driveline Dynamics IDD)* i prilagodljivim odgovorom podloge (Adaptive Surface Response AdSR)** kod benziskih, i za prvi puta, kod dizelskih modela.Ekskluzivno razvijen od Jaguar-a, jedinstveni IDD software koristi sofisticirane algoritme da bi inteligentno reagirao prema uvjetima na cesti.Predvidljiv, ali i reaktivan,sustav vam pomaže da ne izgubite prianjanje umjesto da se trudite da ga vratite.Povećavajući mogućnosti XF-a, AdSR sustav može raditi u svim režimima motora, automatski prepoznajući različite podloge kako bi potpuno iskoristili raspoloživo prianjanje.

**AdSR je opcija kod modela sa pogonom na sve kotače opremljeni prilagodljivom dinamikom

LAGANA ARHITEKTURA OD ALUMINIJA

Osnova besprijekorne vožnje, upravljanja i dinamike XF-a je Jaguar-ova Lightweight Aluminium Architecture tehnologija, koja omogućava skoro savršeni 50:50 raspored težine, omogućavajući agilnu i preciznu vožnju.

Ušteda težine širokom primjenom aluminija smanjuje potrošnju goriva, smanjuje CO2 emisiju na 104g/km. i čini XF jednog od najlakših automobila u svojoj klasi.

VOŽNJA I UPRAVLJANJE

XF reagira agilnošću i dinamikom pritom uvijek zadržavajući udobnu vožnju. Ovo je moguće,djelimično, zahvaljujući XF-ovoj laganoj, ali izrazito jakoj i čvrstoj laganoj arhitekruti od aluminija. Ona je idealna platforma za sofisticirane prednje dvostruke vilice i zadnji integralni sustav ovjesa, dajući XF-u duh sportskog vozila.

INSPIRIRAN OVJES

INSPIRIRAN OVJES

Jaki i lagani aluminijski elementi čine XF-ov prednji i zadnji sustav ovjesa.Naprijed,struktura ovjesa sa dvostrukim vilicama, slična kao kod modela F‑TYPE,osigurava jednu od najboljih upravljivosti u klasi.Integralni sustav ovjesa straga omogućava čvrstoću da podrži upravljivost,da još više poboljša kvalitetu vožnje i poveća XF-ove dinamičke mogućnosti.

STRAŽNJI SAMOPODESIVI ZRAČNI OVJES*

Čak i kada je ispunjen teretom, udobnost i upravljanje XF-a Sportbrake omogućeni su pomoću samopodešavajućeg stražnjeg zračnog ovjesa. Ovaj sustav automatski napuhava zračne opruge da bi kompenzirao težinu teškog tereta, što omogućava održavanje razine karoserije i stabilne visine u odnosu na tlo.

*Standard kod XF Sportbrake. Nije dostupan kod XF limuzine.

INGENIUM MOTORI

Ingenium je nova paleta Jaguar Land Rover motora dizajniranih za performanse, rafiniranost i učinkovitost. S naprednom tehnologijom i cijelosnom aluminijskom konstrukcijom Ingenium motori omogućavaju impresivnu nisku potrošnju goriva i CO2 emisija.

SPECIFIKACIJE

INGENIUM PETROL

Novi XF 2.0 litarski, 4-cilindrični, Turbocharged Ingenium Petrol motor razvija izvanredno iskoristivu snagu i okretni moment. S njegovim laganim dizajnom i širokom primjenom ležajeva s niskim koeficijentom trenja, izgrađeni su za glatke, visoko učinkovite performanse.

SPECIFIKACIJE

INGENIUM DIESEL

Ingenium tehnologija je osnova za dva diesel motora iz XF palete motora. Ovi motori, kompletno izrađeni od aluminija i s malim otporima trenja, imaju čvrst blok i vratila za uravnotežavanje kako bi osigurali male vibracije za svakodnevne performanse. Svi motori su opremljeni sa Stop/Start tehnologijom* i pametnim regenerativnim punjenjem-skupljajući kinetičku energiju prilikom kočenja za punjenje akumulatora-za maksimalnu ekonomičnost, osobito prilikom gradske vožnje.

SPECIFIKACIJE
3.0l V6 300KS TWIN TURBOCHARGED DIESEL

3.0l V6 300KS TWIN TURBOCHARGED DIESEL

3.0-litarski V6 Twin Turbocharged Diesel motor pruža izvanrednu snagu, okretni moment i vožnju. Opremljen je inovativnim dvostruko-paralelnim sekvencijalnim turbopunjenjem - konceptom koji je razvio upravo Jaguar Land Rover - za glatku, bržu isporuku snage u svim uvjetima, kao i dvostupanjskim vodenim hlađenjem kako bi sačuvao energiju.

MOTORI INSPIRIRANI F‑TYPE-OM

MOTORI INSPIRIRANI F‑TYPE-OM

Svi benzinski motori XF-a pružaju snagu i reaktivnost, istovremeno poboljšavajući učinkovitost. Ugrađen i u F‑TYPE-u, 3.0-litarski V6 Supercharged Petrol motor pruža snagu od 380KS i okretni moment od 450 Nm. Ovaj potpuno aluminijski motor omogućava postizanje visokih performansi i momenta u svim režimima rada, kao i jedinstveni zvuk.

*Nije dostupan kod XF Sportbrake.

AUTOMATSKI MJENJAČ

AUTOMATSKI MJENJAČ

Omogućavajući brze izmjene za ubrzanje bez napora, XF-ov automatski mjenjač s 8 brzina je jako osjetljiv, uglađen i učinkovit. Koristeći moderni Satin Black kružni izbornik brzina-ova transmisija nudi još brže izmjene i sportskiji kick-down u Dynamic Mode-u vožnje i ranije izmjene viših stupnjeva u Eco Mode-u. Također možete izabrati manualni način rada preko ručica na upravljaču, na dohvat prstiju.

MANUALNI MJENJAČ *

Ovaj lagani,visoko napredni, manualni mjenjač s 6 brzina doprinosi XF-ovoj izvrsnoj učinkovitosti. Njegovo aluminijsko kućište, šuplja vratila i rupčasti zupčanici štede svaki mogući gram težine-čineći ga najlakšim u svojoj klasi. Specijalno dizajniran za performanse sportskog vozila-isporučuje glatke, kratke izmjene i odličnu udobnost.

*Manualni mjenjač je dostupan kod 2.0 litarskog 4-cilindarskog 163KS (E-Performance) i 2.0 litarskog 4-cilindarskog 180KS Turbocharged Ingenium Diesel motora (ovisno o tržištu).

KONTROLA KRETANJA NA SVIM PODLOGAMA

Jedinstven u ovoj klasi vozila,Jaguar-ov sustav kontrole kretanja na svim podlogama(All Surface Progress Control ASPC)* daje vam dodatnu sigurnost u klizavim uvjetima-pokretanjem na snježnoj cesti,vozeći na zaleđenom nagibu ili čak prilikom vuče na vlažnoj travi. ASPC je tempomat za niske brzine koji pomaže XF-u da nadiđe situacije sa slabim prianjanjem, u bilo kojim vremenskim uvjetima,omogućavajući vozaču da se koncentrira na upravljanje.

*ASPC je standard kod svih modela s automatskim mjenjačem.

PODESIVA DINAMIKA

Inspriran od F‑TYPE sportskog automobila, opcijski Configurable Dynamics* sustav omogućava vam podešavanje dinamike XF-a za mapu gasa, točke izmjena stupnjeva prijenosa i upravljanja kako bi odgovarali vašim potrebama za vožnju s performansama. Aktivira se odabirom Dynamic Mode-a na Jaguar Drive Control konzoli. Dynamic Mode oživljava XF-ov sportski karakter, izoštrava reakciju pedale gasa, povećava težinu upravljača, čineći izmjene prijenosa bržim i pri višim brojem okretaja motora. Kada je ugrađen opcijski Adaptive Dynamics sustav možete podesiti karakteristiku ovjesa prema osobnim potrebama.
*Podesiva dinamika nije dostupna kod modela sa 2.0l 163KS Diesel

PRILAGODLJIVA DINAMIKA

PRILAGODLJIVA DINAMIKA

Bilo da ubrzavate na auto putu, vozite zavojima seoskom cestom ili krstarite gradom, prilagodljiva dinamika* mijenja reakciju XF-a kako bi spojila uvjete na cesti i vaš stil vožnje.Sustav stalno podešava amortizere kako bi uvijek omogućio optimalnu ravnotežu između stabilnosti i udobnosti.

*Opcija nije dostupna kod modela sa 2.0l 163KS Diesel. Standard kod modela XF S.

ELEKTRIČNI SERVO UPRAVLJAČ

XF-ov električni servo upravljač(EPAS) nudi izvrstan osjećaj,kontrolu i trenutnu pomoć. Sofisticirano kompjutersko upravljanje prilagođava razinu pomoći kako bi EPAS sustav napravio fino podešavanje potrebne pomoći za svaki zavoj ili manevar. EPAS također surađuje s ostalim pomoćnim sustavima u vozilu, uključujući pomoć za održavanje pravca (Lane Keep Assist LKA)* i pomoć pri parkiranju (Parkk Assist)*, kako bi omogućio povećanu sigurnost i vozačevu ugodu.

*Opcijske funkcije.

JAGUAR KONTROLA VOŽNJE (JAGUARDRIVE CONTROL)

JAGUAR KONTROLA VOŽNJE (JAGUARDRIVE CONTROL)

Jaguar kontrola vožnje vam omogućava izbor Standard, Eko, Dinamik, Kiša, Led, Snijeg način vožnje, svaki od njih vrši suptilne promijene upravljanja, reakciju pedale gasa i točke izmjene stepena prijenosa.Eko način poboljšava štedljivu vožnju dok Dinamik način povećava osjetljivost pedale gasa,produžava trajanje stepena prijenosa i povećava težinu upravljača.Izborom načina Kiša, Led, Snijeg sustav automatski prigušuje ubrzanje primjenjujući postepeno povećanje obrtnog momenta za klizave uvjete na cesti.