SIGURNOST

Paleta od naprednih sustava za pomoć vozaču i sigurnost dizajnirani su da vas štite na svakom putovanju.

XJ je opremljen s paletom sustava za pomoć vozaču koji daju sveobuhvatnu podršku, radeći skupa kako bi vožnja bila lakša i sigurnija.

KREIRAJTE VAŠ VLASTITI
PREPOZNATLJIVE ZNAČAJKE
DIZAJNIRAN DA UVJERI
Koji god je vaš zadatak, uvjeti na cesti ili okolica, možete biti sigurni da će XJ ići još jedan kilometar da bi pomogao i zaštitio vas i vaše putnike.
SVIJETLI FANTASTIČNO
XJ-ova nova, snažnija i učinkovitija potpuna LED prednja svjetla daju izvanredno gladak oblik snopa i svjetla koje je sličnije pravom dnevnom svjetlu, pomažući da se predmeti brže prepoznaju. Dostupna su i s Adaptive Front Lighting¹ opcijom, koja je povezana s upravljanjem kako bi poboljšala osvjetljavanje u zavojima. Opcijski Auto High Beam Assist¹ (AHBA) sustav automatski smanjuje snop prilikom dolaska vozila iz suprotnog smjera.
POGLEDAJTE VIDEO
yt:r5uU9Ed_tvo
DJEČJA SJEDALA
Brojna dječja sjedala kompatibilna s XJ-om su na raspolaganju kako bi limači bili zaštićeni i sigurni. Od nosilica za bebe do uzdignute podloge sjedala za stariju djecu, sva oprema je dizajnirana kako bi se lako postavila, uklonila ili održavala.
FUNKCIJE ZA POMOĆ VOZAČU
LANE DEPARTURE WARNING
Naš Lane Departure Warning² sustav može pomoći da dulje putovanje bude puno sigurnije. Ova funkcija predviđa kad vaš automobil nenamjerno izlazi iz vaše trake i obavještava vas vizualnim upozorenjem i nježnim vibracijama upravljača.
LANE KEEP ASSIST
U kombinaciji s opcijom Lane Departure Warning2, Lane Keep Assist2 osjeti kad vaš automobil nenamjerno izlazi iz vaše trake i lagano vas usmjerava natrag.
AUTONOMOUS EMERGENCY BRAKING
Ako se otkrije potencijalni sudar, XJ izdaje upozorenje o sudaru zvučnim signalima. Slijede vizualna upozorenja. Ako ništa ne poduzmete, sustav primjenjuje kočnice kako bi se smanjila jačina mogućeg sudara.
BLIND SPOT ASSIST
Blind Spot Assist12 može vam pomoći u sprječavanju sudara. Ako vaše vozilo otkrije drugi automobil u vašem slijepom kutu kada počnete mijenjati trake, maleno svjetlo upozorenja svijetli u odgovarajućem retrovizoru, a moment na upravljaču potiče vas da vozite dalje od vozila koje se približava.
DRIVER CONDITION MONITOR
Driver Condition Monitor2 sustav otkriva kad se počinjete osjećati pospano i daje vam rano upozorenje kada trebate pauzirati.
PREPOZNAVANJE PROMETNIH ZNAKOVA
XJ čak nadgleda prometne znakove za vas. Tehnologija prepoznavanja prometnih znakova prepoznaje znakove za ograničenje brzine i prikazuje ih na instrument ploči.
UVIJEK POD KONTROLOM

InControl Protect sustav sadrži SOS Emegency Call funkciju-pomoć za hitni poziv, koja automatski dovodi odgovarajuće službe do vaše točne lokacije prilikom kritične situacije. Također sadrži optimiziranu asistenciju Jaguar koja prijenosi vašu točnu lokaciju i dijagnostičke podatke kako bi smanjili kašnjenja prilikom putovanja. Aplikacija Remote Essentials omogućava vam da nadgledate vaš XJ preko vašeg pametnog telefona, kako bi na primjer provjerili razinu goriva ili dali je auto zaključan ili ne.

FUNKCIJE ZA POMOĆ VOZAČU
ADAPTIVE CRUISE CONTROL I QUEUE ASSIST
Adaptive Cruise Control i Queue Assist1 sustav osjeti kad vozilo pred vama usporava, smanjujući brzinu XJ-a u skladu s time kako bi održao sigurnu udaljenost. Kad vozilo ponovno ubrza, isto čini i XJ.
PARK ASSIST
Park Assist12 sustav olakšava paralelno i okomito parkiranje pri upravljanju vozilom na parkiralištu ili izvan njega. Jednostavno odaberite odgovarajući prijenos i upravljajte brzinom. Grafika i obavijesti vode vas pri manevriranju.
360° PARKING AID
360° Parking Aid1 sustav sadrži senzore širom vozila koji se automatski aktiviraju kad je odabrana opcija Reverse. Sustav se također može ručno aktivirati. Dok parkirate, zaslon osjetljiv na dodir i zvučni signal ukazuju na blizinu prepreka.
360° SURROUND CAMERA
360° Surround Camera1 sustav pruža vanjski pregled od 360° na zaslonu na dodir, pomažući raznim manevrima na parkiralištu uz rub ploče kako biste se pravilno parkirali čak i na uskim prostorima i čvorištima.
NADZOR PROMETA STRAGA
Reverse Traffic Detection1 sustav upozorava vas na vozila, pješake ili druge opasnosti koje dolaze s obje strane vašeg vozila. Sustav će vas upozoriti i zvučnim i vizualnim upozorenjima čak i kad je vaš pogled zapriječen.

XJ je Jaguarova vrhunska limuzina: savršena kombinacija vrhunske tehnologije, sportske vozne dinamike i bogatog luksuza. Stvorite vaš savršeni XJ pomoću našeg konfiguratora.

KREIRAJTE VAŠ VLASTITI

1Značajke i njihova dostupnost mogu se razlikovati prema specifikaciji vozila i tržištu. Pojedinosti potražite kod Jaguarovog lokalnog distributera.
2Nije dostupno za varijante vozila s pogonom na sve kotače.

Vozači trebaju koristiti in-car značajke u automobilu samo kada je to sigurno. Vozači moraju osigurati da u svakom trenutku u potpunosti upravljaju vozilom.
Dok razvijamo InControl, opisane specifične značajke mogu biti opcijske, ovisne o tržištu ili pogonskoj traci. Obratite se Jaguar web stranici ili lokalnom Jaguar prodavaču za dostupnost i potpune uvjete u vašoj zemlji. Određene značajke zahtijevaju odgovarajuću SIM-karticu s prikladnim ugovorom o podatcima koji će zahtijevati daljnju pretplatu nakon početnog razdoblja koje je savjetovao prodavač. Mobilno povezivanje nije zajamčeno na svim lokacijama. Informacije i slike prikazane na ovoj web stranici u odnosu na tehnologiju InControl, uključujući ekrane ili sekvence, podliježu ažuriranjima softvera, nadzoru verzije i drugim sustavnim/vizualnim promjenama ovisno o odabranim opcijama. Vozači trebaju koristiti značajke u automobilu samo kada je to sigurno. Vozači moraju osigurati da u svakom trenutku u potpunosti upravljaju vozilom.

KREIRAJTE VLASTITI AUTOMOBIL


Koristite konfigurator kako biste dizajnirali vaš savršeni Jaguar
REZERVIRAJTE TESTNU VOŽNJU
Organizirajte cestovnu testnu vožnju pomoću vašeg najbližeg zastupnika
PREUZMITE BROŠURU
Doznajte više o Jaguar vozilima
PRONAĐITE ZASTUPNIKA
Pronađite Jaguar zastupnika u vašoj blizini