ISKUSTVO VOŽNJE

Otkrijte rafiniranost XJ-a s izvrsnim motorima, jako brzim prijenosom i paletom naprednih vozačkih tehnologija.

XJ nudi udobnost i profinjenost luksuznog automobila s dinamikom i involviranošću vozača sportskog automobila.

KREIRAJTE VAŠ VLASTITI
LJEPOTA. SNAGA. SIGURNOST

XJ-ova kompletna arhitektura od aluminija nije samo čvrsta i kruta, nego i izrazito lagana. Spojena zakovicama, bez ijednog zavarenog spoja, 100-postotno aluminijsko podvozje i karoserija su jedni od najlakših u svojoj klasi.

Izvrsni omjer snage i težine poboljšava sve aspekte performansi, a samonosiva karoserija nudi povećanu čvrstoću za poboljšanu upravljivost i izvrsnu sigurnost.

SNAŽAN, DINAMIČAN, PAMETAN

XJ-ov V6 Turbocharged Diesel motor nudi izvanredan okretni moment, snagu i vožnju. Svi modeli imaju automatski mjenjač s osam brzina za tihu i uglađenu izmjenu brzina, omogućavajući dinamičnu vožnju i ekonomičnost.

PALETA MOTORA
POGLEDAJTE SPECIFIKACIJE
PREPOZNATLJIVE ZNAČAJKE
UDOBNOST I UPRAVLJANJE
Sustav Adaptive Dynamics kontinuirano nadgleda automobil do 500 puta u sekundi, mijenjajući karakteristike ovjesa prema uvjetima. Te kontinuirane prilagodbe pomažu DA XJ ostane neutralan i stabilan, poboljšavajući kontrolu bez gubitka udobnosti vožnje.
POTPUNO UPRAVLJANJE
XJ-ov 8-brzinski automatski mjenjač kontroliran je sustavom Jaguar Drive Selector koji se podiže u vašu ruku kada pritisnete tipku "Start". JaguarDrive Control nudi dva načina vožnje - Dynamic Mode omogućuje bolju reakciju ubrzanja, a Winter Mode pruža više progresivne kontrole u skliskim uvjetima.
POBOLJŠANO UPRAVLJANJE I OKRETNI MOMENT
Dinamiku vožnje modela XJR575 podupiru Electronic Active Differential s Torque Vectoring by Braking sustavom. Ova tehnologija omogućuje preciznu kontrolu raspodjele snage, maksimiziranje prianjanja i ograničavanje pojave proklizavanje kotača. Rad sa sustavima Stability Control (DSC) i ABS sustavima omogućuje vam da u potpunosti iskoristite uzbudljive performanse XJR575.
POGON NA SVE KOTAČE
Inteligentni sustav za pogon na sve kotače reagira brzinom treptaja oka u slučaju proklizavanja stražnjih kotača, trenutačno raspodjeljuje moment kako bi se to izbjeglo. Preko 90 procenata momenta motora može biti raspodijeljen s stražnje na prednje kotače kako bi se omogučilo optimalno prianjanje.
POGLEDAJTE VIDEO
ALL SURFACE PROGRESS CONTROL
Jaguarov jedinstveni sustav All Surface Progress Control (ASPC) tempomat je za niske brzine, koji funkcionira pri brzini između 3.6 km/h i 30 km/h. Ovaj sustav omogućava da XJ svlada uvjete s niskim prianjanjem u bilo kojim vremenskim uvjetima i omogućava vozaču da se koncentrira na upravljanje vozila. Sustav također ima funkciju za polazak vozila, omogućavajući XJ-u da krene na klizavim podlogama, kao i funkciju spuštanja s uzvisine, koja kontrolira brzinu vozila na strminama.
NOVI DIESEL, BENZINSKI ILI ELEKTRIČNI?

Naši aktualni benzinski i novi diesel motori najčišći su i najučinkovitiji motori koje smo ikada proizveli. Naš novi električni pogon je budućnost vožnje. Koji je pravi za vas?

KOJI JE PRAVI ZA VAS?

XJ je Jaguarova vrhunska limuzina; savršena kombinacija vrhunske tehnologije, sportske vozne dinamike i bogatog luksuza. Stvorite vaš savršeni XJ pomoću našeg konfiguratora.

KREIRAJTE VAŠ VLASTITI

*Predstavljeni podatci su rezultat službenih testova proizvođača sukladno EU legislativi. Samo za potrebe usporedbe. Realni se podatci mogu razlikovati. Podatci o CO2 i potrošnji goriva mogu se razlikovati sukladno ugrađenim kotačima i ugrađene dodatne opreme.

Pogledajte WLTP podatke.
WLTP je novi službeni EU test koji se koristi da bi se izračunali standardizirani podatci o potrošnji goriva i CO2 za osobna vozila. Test mjeri gorivo, potrošnju energije, autonomiju i emisije. Test je dizajniran kako bi omogućio podatke bliže realnim uvjetima vožnje. S njim se testiraju vozila s opcijskom opremom i sukladno zahtjevnijim testnim postupcima i vozačkim profilima.

Podatci o motorima nisu certificirani za 2018 godinu. Prikazani podatci zadovoljavaju certifikaciju za 2017 godinu.

KREIRAJTE VLASTITI AUTOMOBIL


Koristite konfigurator kako biste dizajnirali vaš savršeni Jaguar
REZERVIRAJTE TESTNU VOŽNJU
Organizirajte cestovnu testnu vožnju pomoću vašeg najbližeg zastupnika
PREUZMITE BROŠURU
Doznajte više o Jaguar vozilima
PRONAĐITE ZASTUPNIKA
Pronađite Jaguar zastupnika u vašoj blizini