ČESTO POSTAVLJANA PITANJA O ELEKTRIČNOM VOZILU
ČESTO POSTAVLJANA PITANJA O ELEKTRIČNOM VOZILU
Q: KOJE SU OSNOVNE PREDNOSTI POSJEDOVANJA ELEKTRIČNOG VOZILA (EV)?

Električna vozila pružaju udobniju, profinjeniju vožnju i pogodnost mogućnosti punjenja u vašem domu.

Znajući da se električna struja sve više proizvodi iz obnovljivih izvora energije, električna vozila imaju prednosti u odnosu na vozila opremljena motorima s unutarnjim izgaranjem. Također, zbog nulte emisije, električna vozila mogu pomoći u smanjivanju zagađenja zraka.
Ove i druge prednosti su sve više prepoznate od strane lokalnih i nacionalnih vlada. Paleta poticaja je na raspolaganju kako bi se vozači ohrabrili na kupnju električnog vozila. Više detalja možete pronaći na stranici o poticajima za električna vozila.

Q: KOJA VRSTA ELEKTRIČNOG VOZILA JE I‑PACE?

I‑PACE je Battery Electric Vehicle (BEV), što znači da ne posjeduje motor s unutarnjim izgaranjem. Umjesto izgaranja goriva (benzin ili dizel), snaga je isporučena dvama električnim motorima u obliku električne struje pohranjene u nadopunjivoj bateriji.

Ostale vrste električnih vozila uključuju hibridna električna vozila (HEV) i plug-in hibridna električna vozila (PHEV). Ova vozila opremljena su kombinacijom motora s unutarnjim izgaranjem i električnim motorom.
HEV vozilo obično ima malu bateriju koja se puni pomoću motora i obnovljivog kočenja. Vozilo ima jako malu autonomiju električnog pogona.
PHEV vozilo se također može puniti pomoću vanjskog izvora električne energije. PHEV vozilo obično ima veću bateriju i veću autonomiju od HEV vozila.

Q: POSTOJE LI NEDOSTATCI POSJEDOVANJA ELEKTRIČNOG VOZILA?

Autonomija električnog vozila (udaljenost koja se može prevaliti prije nego što morate nadopuniti bateriju) predstavlja tradicionalnu brigu, dajući osnovu za termin "tjeskoba autonomije". Međutim, najnoviji razvoj tehnologija za baterije omogućava da su sada vozila kao I‑PACE realna mogućnost za većinu ljudi. Mnogi vlasnici će otkriti da će samo jednom tjedno morati puniti svoj I‑PACE.

Za dužih putovanja može biti potrebno zaustavljanje zbog punjenja baterije. To može zahtijevati određeno planiranje unaprijed, ali ovo planiranje postaje sve lakše zbog širenja mreže javnih punionica i porasta snage brzih punjača.

Q: MOŽE LI DISTRIBUCIJSKA ELEKTRIČNA MREŽA PODNIJETI POVEĆANI BROJ ELEKTRIČNIH VOZILA?

Proizvođači vozila, u suradnji s vladama i dobavljačima energije, rade na projektima koji će omogućiti da povećani broj električnih vozila ne prouzrokuje probleme s električnim mrežama.

Q: GDJE MOGU PRONAĆI VIŠE INFORMACIJA U SVEZI ELEKTRIČNIH VOZILA (EVS)?

Svaki Jaguar zastupnik ima EV specijalista koji može odgovoriti na sva vaša pitanja u svezi I‑PACE-a i općenito o električnim vozilima.

Također, možete postaviti pitanje našem EV specijalistu pomoću online formulara koji se nalazi niže.

AUTONOMIJA
Q: HOĆE LI ELEKTRIČNO VOZILO IMATI DOVOLJNO AUTONOMIJE ZA MOJE PUTOVANJE?

Autonomija za većinu vozača neće biti upitna. I‑PACE ima autonomiju od 470km sukladno WLTP (Worldwide harmonised Light vehicle Test Procedure) ciklusu, što znači da, bazirano na prosječnom dnevnom putovanju, mnogi vlasnici morat će samo jedanput tjedno napuniti svoje vozilo.

Q: KOJI ČIMBENICI IMAJU UTJECAJA NA AUTONOMIJU?

Na autonomiju može utjecati više čimbenika, uključujući vanjsku temperaturu, korištenje sustava za grijanje i hlađenje i brzina kojom vozite.

Q: JE LI I‑PACE-OV IZRAČUN AUTONOMIJE TOČAN?

Predviđena autonomija I‑PACE-a dizajnirana je da bude izrazito točna. Kontrolni modul električnog motora na osnovi trenutnog stila vožnje i prosjeka zadnjih 500 kilometara predvidjet će vašu autonomiju. Navigacijski sustav pomoći će u predviđanju autonomije pomoću podataka topografije i ograničenja brzine na vašoj odabranoj ruti.

Q: UKOLIKO SE BATERIJA ISPRAZNI, HOĆE LI AUTO JEDNOSTAVNO STATI?

I‑PACE posjeduje sustav upravljanja baterijom koji će vas obavijestiti o raspoloživoj energiji sukladno smanjivanju vaše autonomije. Kada bude potrebno, aktivirat će se Eco mode, koji će vam pomoći povećati vašu autonomiju, otkrivajući sustave vozila koje može isključiti, kao na primjer klimatizaciju i grijanje vjetrobranskog stakla.

Q: SMANJUJE LI VOŽNJA S UPALJENIM SVJETLIMA MOJU AUTONOMIJU?

I‑PACE je opremljen LED prednjim svjetlima koja su jako energetski učinkovita, tako da vožnja s upaljenim svjetlima neće značajno utjecati na autonomiju vozila.

BATERIJA
Q: KOLIKO ĆELIJA SADRŽI BATERIJA I‑PACE-A?

U bateriji I‑PACE-a nalaze se 432 ćelije. U bateriji je 36 modula, a svaki od njih sastoji se od 12 ćelija.

Q: ŠTO ZNAČI KILOVAT-SAT (KWH)?

Kilovat-sat je mjerna jedinica koja kaže koliko energije se može pohraniti u bateriji. Za određeno vozilo, baterija većeg kapaciteta - s više kWh - imat će veću autonomiju i/ili performanse.

Q: KOLIKA JE TEŽINA BATERIJE?

Komplet baterije težak je 613kg.

Q: JE LI BATERIJA ZAPALJIVA?

Baterija I‑PACE-a može se zapaliti samo zbog zloporabe ili vanjskog utjecaja. Baterije električnih vozila su manje zapaljive od petroleja ili dizela i opremljene su sofisticiranim sigurnosnim sustavima koji održavaju temperature sigurnim.

Q: UTJEČE LI TEMPERATURA NA BATERIJU?

Baterije mogu biti skladištene do temperature od -40°C, ali prije vožnje moraju biti spojene i ugrijane na temperaturu od -20°C. Pri dugotrajnim visokim ili niskim temperaturama, autonomija električnog vozila je smanjena zbog energije potrebne za održavanje temperature na kojoj je baterija učinkovita. Energija je također potrebna za grijanje unutrašnjosti pri niskim temperaturama.


I‑PACE je opremljen vrhunskim sustavom za upravljanje temperaturom kako bi optimizirao performanse baterije pri visokim ili niskim temperaturama.

Q: GRIJE LI SE BATERIJA TIJEKOM UPORABE?

I‑PACE posjeduje učinkoviti termički sustav upravljanja koji održava temperaturu baterije. Baterija električnog vozila će obično biti na temperaturi između 15°C and 30°C, što je znatno hladnije od motora s unutarnjim izgaranjem.

Q: IMA LI BATERIJA JAMSTVO?

Da. Baterija I‑PACE-a ima 8 godina ili 160.000km jamstva i obnovljivo je ukoliko se kapacitet baterije spusti ispod 70 posto.

Q: KAKO SE BATERIJE ZBRINJAVAJU?

Baterije električnih vozila bit će zbrinute sukladno direktivi o zbrinjavanju vozila, sukladno regionalnim zahtjevima ili pravilima vašeg lokalnog tržišta.

PUNJENJE
Q: KAKO SE PUNE ELEKTRIČNA VOZILA?

Baterija I‑PACE-a puni se pomoću utičnice na vozilu, koja se nalazi iza luka prednjeg kotača. Nakon spajanja, možete ostaviti I‑PACE da se sam puni. Vozilo će automatski prestati s punjenjem kada se potpuno napuni.


Za optimalno punjenje u vašem domu, možete instalirati odobrenu zidnu kutiju Jaguar. I‑PACE je opremljen jednofaznim AC punjačem od 7.4 kW, koji tijekom noći može potpuno napuniti vozilo i omogućiti do 35km autonomije na sat. Kada koristite kućni priključak, brzina punjenja je manja od brzine punjenja zidne kutije (do 11km autonomije na sat), ali je dovoljna za omogućiti prosječnu dnevnu rutu od 60km u slučaju noćnog punjenja. Industrijski priključci (ili poboljšani kućni priključci) mogu napuniti do 35km autonomije na sat.
Kada ste daleko od kuće, najbolji način za brzu dopunu vaše baterije za duga putovanja je pomoću javnog DC punjača - tipični punjač od 50kW može omogućiti do 270km autonomije na sat. Poboljšavanjem javne mreže punionica, I‑PACE bit će spreman za primiti snagu punjenja do 100kW DC. To znači da možete lako dodati 100km autonomije za samo 15 minuta. Ovisno o pružatelju usluge, javne AC punionice mogu imati paletu snaga. Također možete pronaći pogodne punionice na mjestima gdje želite ostati nekoliko sati - ili čak i preko noći - uključujući lokalne šoping centre, hotele i dvorane za vježbanje.
Više detalja možete pronaći na stranici o autonomiji i punjenju.

Q: KOJU OPREMU ZA PUNJENJE ĆU TREBATI?

I‑PACE opremljen je multifunkcijskim kablom za punjenje (također poznat kao Mode 2 Universal Charging Cable) koji se može izravno utaknuti u kućnu utičnicu. Ovaj kabel također posjeduje adapter koji omogućava spajanje na industrijsku utičnicu (IEC).

Za optimalno punjenje u vašem domu, možete instalirati odobrenu zidnu kutiju Jaguar. I‑PACE je opremljen jednofaznim AC punjačem od 7.4 kW, koji tijekom noći može potpuno napuniti vozilo i omogućiti do 35km autonomije na sat. Možete odabrati zidnu kutiju koja je opremljena vlastitim kablom (poznata kao "privezana") ili zidnu kutiju bez kabla ("neprivezana"). Neprivezane zidne kutije zahtijevaju da imate javni kabel za punjenje (Public Charging Cable, poznat kao Mode 3 Charging Cable) koji se tako zove jer se također koristi prilikom napajanja s AC javnih punionica.
Sve brze DC javne punionice opremljene su vlastitim kablom tako da ne trebate dodatnu opremu za njihovo korištenje.
Više detalja o punjenju I‑PACE-a možete pronaći na stranici o autonomiji i punjenju.

Q: TKO MI MOŽE INSTALIRATI ZIDNU KUTIJU?

Jaguar je certificirao dobavljače i instalatere zidnih kutija na svim tržištima na kojima je I‑PACE dostupan. Naši partneri mogu vas savjetovati o rješenju koje je najbolje za vas. Molimo vas obratite se vašem lokalnom Jaguar zastupniku za više informacija.

Q: JE LI ZIDNA KUTIJA UKLJUČENA U CIJENU VOZILA?

Ne. Ukoliko želite instalirati zidnu kutiju u vašem domu, vaš lokalni Jaguar zastupnik će vam pomoći prilikom ugovaranja ove usluge s našim certificiranim dobavljačima i instalaterima zidne kutije.

Q: AKO INSTALIRAM ZIDNU KUTIJU, ŠTO ĆE SE DOGODITI AKO SE ODLUČIM PRESELITI?

Vaš dobavljač zidne kutije dat će vam ponudu za deinstaliranje zidne kutije i postavljanje u vašem novom domu.

Q: MOGU LI TAKOĐER PUNITI DRUGA ELEKTRIČNA VOZILA POMOĆU CERTIFICIRANE JAGUAR ZIDNE KUTIJE?

Da. Naša certificirana zidna kutija omogućava korištenje Combined Charging System (CCS) konektora za utičnicu AC i DC punjenja. Svako električno vozilo s ovim konektorima moći će se puniti pomoću naše certificirane zidne kutije.

Q: MOGU LI KORISTITI NEČIJU DRUGU ZIDNU KUTIJU ILI SE MORAM UVJERITI DA JE KOMPATIBILNA?

Svaka Mode 3 zidna kutija s istim priključcima za punjenje kao I‑PACE može se koristiti za punjenje vozila.

Q: ŠTO AKO IMAM PARKIRNO MJESTO U STAMBENOJ ZGRADI: MOGU LI I TADA INSTALIRATI ZIDNU KUTIJU?

Naši certificirani dobavljači zidne kutije sposobni su instalirati rješenja za punjenje u različitim domovima. Oni će vam pomoći u dobavljanju dozvola, odobrenja i drugih dokumenata.

Q: NEMAM DODIJELJENO PARKIRNO MJESTO U MOJOJ KUĆI NI NA POSLU. ZNAČI LI TO DA NE MOGU POSJEDOVATI ELEKTRIČNO VOZILO?

Ne mora značiti: trebat ćete se koristiti javnom mrežom punionica. Na raspolaganju vam je rastuća mreža javnih punionica, s dostupnim standardnim i brzim punionicama.

Q: KOLIKO KOŠTA NAPUNITI JEDNO ELEKTRIČNO VOZILO?

Cijena električne energije ovisi o tržištu. Kako biste izračunali cijenu za kompletno punjenje, jednostavno pomnožite cijenu kWh s 90, jer I‑PACE ima bateriju od 90kWh.

Q: MOGU LI PUNITI MOJE VOZILO KORISTEĆI FOTOVOLTAIČNI SUSTAV (SOLAR) U MOJOJ KUĆI?

Da. Vaše vozilo može se puniti strujom koja je veća od 2 Amps ili 750W.

Q: MOGU LI PUNITI NA BILO KOJOJ JAVNOJ PUNIONICI?

Sve dok punionica posjeduje isti standard i konektor kao vaše vozilo i imate račun kod dobavljača punionice, možete koristiti tu javnu punionicu.

Međutim, javne punionice koje su vlasništvo određenih proizvođača vozila mogu se koristiti samo za vozila tog proizvođača.

Q: ZAŠTO JAGUAR NIJE STVORIO SVOJU VLASTITU MREŽU JAVNIH PUNIONICA?

Neovisna mreža brzih punionica jako se brzo razvija u mnogim zemljama. Pobrinut ćemo se da sva Jaguar električna vozila budu kombatibilna s ovom mrežom.

Q: KAKO MOGU PRONAĆI PUNIONICE?

Možete koristiti I‑PACE-ovu navigaciju dok vozite ili Remote aplikaciju kako biste pronašli punionice prije vašeg putovanja.

Q: JE LI PRIHVATLJIVO ČUVATI KABLOVE ZA PUNJENJE U UNUTRAŠNJOSTI ILI NA STRAŽNJEM SJEDALU VOZILA?

Naša vozila su dizajnirana s pretincem za sigurno transportiranje svih kompatibilnih kablova za punjenje.

Q: MOGU LI KORISTITI BILO KOJI MODE 3 KABEL ZA PUNJENJE I‑PACE-A?

Na raspolaganju su vam dvije klase javnih kablova (Mode 3) za punjenje: od 16A i 32A. Vaše vozilo i punionica prepoznat će koji je kabel uključen i regulirat će točan iznos električne struje za punjenje vašeg vozila. Tamo gdje to dopušta električno napajanje, 32A priključak brže će napuniti vaše vozilo.

Q: KAKO JE KABEL ZA PUNJENJE ZAŠTIĆEN PROTIV KRAĐE ILI OŠTEĆENJA PRILIKOM KORIŠTENJA JAVNE PUNIONICE?

Javni kabel za punjenje (Mode 3) zaključava se u utičnici vozila i ostaje zaključan dok ne otključate vaš I‑PACE.

Q: MOŽE LI SE I‑PACE VOZITI S UTAKNUTIM KABELOM ZA PUNJENJE?

Ne. Obavezan zahtjev međunarodnih standarda je da električna vozila ne mogu biti vožena za vrijeme korištenja punionice.

Q: MOŽE LI SE ELEKTRIČNO VOZILO PUNITI NA KIŠI?

Da. Vlasnici i prolaznici nisu izloženi nikakvom riziku od električnog udara.

Q: MORAM LI UVIJEK PUNITI DO 100%?

Predlažemo vam da vaš I‑PACE punite do 80%, a punite ga do 100% samo kada ste planirali duže putovanje. Ovo je uobičajeni prijedlog za električna vozila koji omogućava optimizaciju trajnosti baterije i performansi.

Naša električna vozila opremljena su sustavom za upravljanje punjenjem koji na odgovarajući način optimizira vaše potrebe za punjenjem.

Q: ZAŠTO JE PRVIH 80 % PUNJENJA PUNO BRŽE NEGO ZADNJIH 20 %?

Brzina punjenja ograničena je fizičko-kemijskim svojstvima litij-ionskih baterija i zadnjih 20 % punjenja može trajati kao prvih 80 %. Zadnje faze punjenja pažljivo su kontrolirane od strane sustava za upravljanje baterijom.

Q: KOLIKO DANA MOŽE ELEKTRIČNO VOZILO BITI PARKIRANO BEZ PUNJENJA? MOGU LI GA NA PRIMJER OSTAVITI PARKIRANOG NA AERODROMU?

Naša električna vozila mogu biti ostavljena bez nadzora najmanje 6 mjeseci, međutim optimalno punjenje je jednom mjesečno. Sustav za kontrolu baterije je elektronski kontroliran i troši jako malo energije.

Q: ŠTO JE "PUNJENJE NA DESTINACIJI" I "PUTNO PUNJENJE"?

Punjenje na destinaciji odnosi se na punionice koje se mogu naći u lokalnim šoping centrima, hotelima, dvoranama za vježbanje i ostalim destinacijama koje možete posjetiti dulje vrijeme.

Putno punjenje odnosi se na punionice na servisnim stanicama ili posebnim punionicama za električna vozila, koje omogućavaju maksimalno punjenje u najkraćem vremenskom roku.

Q: POSTOJI LI IOS ILI ANDROID APLIKACIJA KOJA POMAŽE UPRAVLJANJEM PUNJENJA I‑PACE-A?

Da. InControl Remote aplikacija, dostupna za iOS i Android, omogućava vam da prekinete ili počnete punjenje, upravljate vremenom polaska, klimatizirate unutrašnjost prije polaska, upravljate cijenama i postavite maksimalno stanje punjenja. Aplikacija vam također šalje obavijesti u slučaju da je utičnica za punjenje neočekivano uklonjena ili ako je punjenje prekinuto zbog nedostatka napajanja.

PERFORMANSE
Q: KAKO SE UPRAVLJANJE MOŽE USPOREDITI S KONVENCIONALNIM VOZILIMA?

Električna vozila razvijaju maksimalni okretni moment iz stanja mirovanja, pružajući impresivna ubrzanja.

Pozicija baterije između dvije osi omogućava i niži centar gravitacije te ravnomjernu raspodjelu težine za poboljšano upravljanje. Isto tako, bez potrebe za ugradnjom velikog motora u prednjem dijelu, kotači mogu biti pozicionirani bliže vanjskim kutovima vozila, poboljšavajući stabilnost i osjećaj upravljanja.
Sve gore navedeno pruža dinamično i uzbudljivo iskustvo vožnje, što je nedvojbeno svojstvo Jaguara.

Q: ŠTO JE OBNOVLJIVO KOČENJE?

Električni motori troše energiju kako bi proizveli kretanje. Kada ovo kretanje više nije potrebno, na primjer kada vozilo usporava, sila kočenja može biti spojena kako bi obrnula rad motora i generirala struju. Proizvedena struja može biti provedena do baterije, povećavajući autonomiju vozila.

Q: JAGUAR VOZILA OBIČNO IMAJU RAZLIČITE NAČINE VOŽNJE. IMAJU LI ELEKTRIČNA VOZILA SLIČNE ZNAČAJKE?

I‑PACE posjeduje tri načina vožnje, koji mogu automatski prilagoditi podešavanje vozila za udobnost, dinamiku ili očuvanje autonomije.

Q: MOGU LI UGRADITI VUČNU KUKU NA MOM I‑PACE-U?

Ne, I‑PACE nije dizajniran da pruži mogućnost vuče.

Q: ZAŠTO SE JAGUAR NATJEČE U FORMULI E?

FIA Formula E natjecanje omogućava nam realne, brze uvjete testiranja i poboljšanja tehnologije električnih vozila. Zbog ovog iskustva možemo uzbudljive performanse Jaguara implementirati u naše putničke automobile.

SIGURNOST
Q: JESU LI EV SIGURNA?

Električna vozila su dizajnirana, konstruirana i testirana sukladno svim važećim i poznatim sigurnosnim standardima.

Priznate procedure za testiranje sigurnosti, certifikaciju i odobrenje osiguravaju da su električna vozila sigurna prilikom sudara.

Q: ŠTO ĆE SE DOGODITI AKO SAM UHVAĆEN U POPLAVI?

I‑PACE ima gaznu dubinu od 500 mm i opremljen je sigurnosnim značajkama dizajniranim za svladavanje situacije poplave.

Q: MOGU LI KORISTITI ELEKTRIČNO VOZILO U AUTOPRAONICI?

Da. Električna vozila dizajnirana su i testirana prema istim standarima kao i konvencionalna vozila s motorom s unutarnjim izgaranjem.

Q: MOGU LI SE ELEKTRIČNA VOZILA PUNITI NA KIŠI?

Da. Vlasnici i prolaznici nisu izloženi nikakvom riziku od električnog udara.

ODRŽAVANJE
Q: JESU LI ELEKTRIČNA VOZILA ZAHTJEVNA ZA ODRŽAVANJE?

Ako ih usporedimo s vozilima s motorom s unutarnjim izgaranjem, električna vozila zahtijevaju manje održavanja jer imaju manje pokretnih dijelova. Drugim riječima, imaju manje dijelova koji se troše.

Q: IMA LI BATERIJA JAMSTVO?

Da. Baterija I‑PACE-a ima 8 godina ili 160.000km jamstva i obnovljivo je ako se kapacitet baterije spusti ispod 70 posto.

Q: MOŽE LI SE ELEKTRIČNO VOZILO VUĆI U SLUČAJU ELEKTRIČNE GREŠKE ILI ISPRAŽNJENE BATERIJE?

I‑PACE se može vući na kratkim udaljenostima i, ako je potrebno, pri niskim brzinama.

Q: U SLUČAJU PROBUŠENE GUME, MOŽE LI SE ELEKTRIČNO VOZILO PODIĆI NA ISTI NAČIN KAO I KONVENCIONALNO VOZILO?

Da. Struktura I‑PACE-a dizajnirana je da bude čvrsta i strukturalno sposobna kao i struktura vozila s motorom s unutarnjim izgaranjem.

Ne možete pronaći odgovor na vaše pitanje o električnim vozilima? Pitajte specijalista za Jaguar električna vozila.

KONTAKTIRAJTE EV SPECIJALISTA
PRIUŠTITE SI GA

Pronađite vašu vlastitu elektrificirajuću kombinaciju Jaguar performansi, tehnologije i stila.

KREIRAJTE VLASTITI AUTOMOBIL
OBAVIJESTITE ME

*WLTP (Worldwide harmonised Light vehicle Test Procedure) je novi ciklus uveden 2017. godine koji mjeri gorivo, potrošnju energije, autonomiju i emisije. Ovaj ciklus je osmišljen tako da omogući rezultate sličnije stvarnim uvjetima vožnje. Testirana su vozila s opcijskom opremom i prema zahtjevnijoj testnoj proceduri i načinu vožnje. Službeni EU podatci testiranja s testova proizvođača sukladno EU legislativi. Samo za potrebe usporedbe. Realni podatci i podatci ukupnih EV performansi mogu varirati sukladno uvjetima vožnje i okoliša. Opisane specifične značajke mogu biti opcijske ili ovisne o tržištu. Molimo vas obratite se Jaguarovoj internet-stranici u vašoj zemlji ili lokalnom Jaguar partneru za dostupnost i sve uvjete u vašoj zemlji. Određene značajke zahtijevaju odgovarajuću SIM-karticu s odgovarajućim podatkovnim ugovorom koji će zahtijevati daljnju pretplatu nakon početnih uvjeta predloženih od strane vašeg zastupnika. Mobilna povezanost ne može biti garantirana na svim lokacijama. Informacije i slike prikazane na ovoj web-stranici u odnosu na tehnologiju, uključujući ekrane ili sekvence, podložne su obnavljanju programa, kontroli verzije i ostalim promjenama sustava/izgleda ovisno o odabranoj opciji. Sve unutarnje značajke trebaju biti korištene od strane vozača samo kad ne ugrožavaju sigurnost vožnje. Vozač mora osigurati potpunu kontrolu nad vozilom za vrijeme cijelog trajanja vožnje.

KREIRAJTE VLASTITI AUTOMOBIL


Koristite konfigurator kako biste dizajnirali vaš savršeni Jaguar
REZERVIRAJTE TESTNU VOŽNJU
Organizirajte cestovnu testnu vožnju pomoću vašeg najbližeg zastupnika
PREUZMITE BROŠURU
Doznajte više o Jaguar vozilima
PRONAĐITE ZASTUPNIKA
Pronađite Jaguar zastupnika u vašoj blizini