PRAKTIČNOST I SIGURNOST

Gdje god trebali ići, što god trebali ponijeti: E‑PACE je stvoren kako bi vozio vas i vaše suputnike s lakoćom, udobno i - što je najvažnije - sigurno.

Za optimalnu sigurnost, E‑PACE obogaćen je mnoštvom sadržaja čija namjena nije samo da zaštite vas i vaše suputnike, nego i da aktivno pridonesu u sprječavanju prometnih nesreća. Ne samo što se međusobno upotpunjuju, nego sustavi za pomoć vozaču modela E‑PACE surađuju kako bi vašu vožnju učinili jednostavnijom i sigurnijom.

KREIRAJTE VAŠ VLASTITI
PREPOZNATLJIVE ZNAČAJKE
KLJUČ AKTIVNOSTI
Uz opcijski Ključ aktivnosti možete uživati u vašim omiljenim aktivnostima i ključ vašeg automobila ostaviti na sigurnom - unutar vozila. Ako želite biti potpuno bezbrižni, možete zavezati Ključ aktivnosti za vaše zapešće. Narukvica Ključa aktivnosti robusna je i potpuno vodootporna, omogućavajući vam da se bavite mnoštvom aktivnosti i živite život punim plućima. Sve što trebate učiniti kako biste otključali ili zaključali vaš automobil je prisloniti vaš Ključ aktivnosti uz prtljažnik automobila i potom deaktivirajte ili ponovo aktivirajte konvencionalni ključ vozila.
ELEKTRIČNA VRATA PRTLJAŽNIKA AKTIVIRANA POKRETOM<sup>1</sup>
Opcijska električna vrata prtljažnika aktivirana pokretom omogućava vozaču da upravlja vratima s pločnika, bez potrebe za fizičkim dodirom vozila ili ključa.Nježno postavite vaše stopalo ispod jednog od stražnjih bokova auta i vrata se otvaraju ili zatvaraju.
PONESITE SVOJ SVIJET SA SOBOM
Veliki predmeti mogu se s lakoćom smjestiti u vaš automobil, koji nudi maksimalni teretni prostor širine do 1.3 metra - omogućavajući da vaš E‑PACE primi dječja kolica u vodoravno polegnutom položaju. Prtljažnik zapremnine do 577 litra može primiti dva komada prtljage srednje veličine i tri komada ručne prtljage.
SUSTAVI ZA POMOĆ VOZAČU
SUSTAV ZA HITNO KOČENJE
U slučaju otkrivanja potencijalnog sudara, E‑PACE unaprijed oglašava zvučno upozorenje. Potom slijede vizualni znakovi upozorenja. Ako vozač ne poduzme nikakve zaštitne radnje, sustav automatski aktivira kočnice kako bi doprinio smanjenju jačine mogućeg sudara. Sustav također uključuje senzor koji primjećuje pješake na putu.
POMOĆ PRI ZADRŽAVANJU VOZNE TRAKE
Lane Keep Assist otkriva kada vozilo nenamjerno napušta svoju traku i primjenjuje korektivni moment na upravljaču, ohrabrujući vas da usmjerite vaše vozilo natrag.
SUSTAV ZA NADZOR STANJA VOZAČA
Ovaj sustav otkriva kad se počinjete osjećati pospanim i unaprijed vas upozorava kad se trebate odmoriti.
TEMPOMAT I OGRANIČIVAČ BRZINE
Tempomat vam omogućava da održavate stalnu brzinu bez potrebe za postojanom upotrebom papučice ubrzanja – time se znatno smanjuje i vaš umor. Ograničivač brzine dopušta vam da unaprijed postavite maksimalnu specifičnu brzinu koju vozilo neće prekoračiti.
PREDNJA I STRAŽNJA POMOĆ PRI PARKIRANJU
Ova funkcija čini manevriranje lakšim i sigurnijim – senzori u prednjim i stražnjim branicima aktivirat će se kad izaberete način Reverse. Pri parkiranju će vam prikaz na zaslonu na dodir i zvukovni signali dati na znanje koliko ste udaljeni od mogućih prepreka na putu.
360° SUSTAV KRUŽNE KAMERE<sup>2</sup>
Ova opcija omogućava 360° pregled eksterijera na vašem zaslonu na dodir i od velike je pomoći pri brojnim manevrima: bilo da se želite parkirati sa bočne strane, ući ili izaći iz tijesnih prostora ili prilikom kretanja na raskrižju.
MATRIX LED PREDNJA SVJETLA

Opcijska Matrix LED prednja svjetla omogućavaju funkcije Intelligent High Beam Assist (IHBA) i Adaptive Front Lighting (AFL). Raspodjelom glavnog snopa svjetla u mnoštvo neprimjetnih vertikalnih trakova sustav IHBA povećava broj dugih snopova svjetla usmjerenih prema nadolazećim vozilima s ciljem maksimalnog stupnja vidljivosti. Sustav istovremeno baca sjenu pred nadolazeća vozila kako bi spriječio zaslijepljujuć odbljesak svjetla, imajući na umu vašu optimalnu sigurnost. Funkcija Animated Directional Indicators znatno skraćuje vrijeme potrebno da drugi sudionici u prometu uvide smjer vašeg kretanja.

ZRAČNI JASTUK ZA ZAŠTITU PJEŠAKA<sup>3</sup>

U slučaju sudara senzori smješteni u braniku aktivirat će zračni jastuk skriven ispod poklopca motora. Zračni jastuk iskočit će iz prostora ispod poklopca motora kako bi se prolaznici ili biciklisti zaštitili od udara u vjetrobransko staklo.

PAKETI OPREME ZA POMOĆ VOZAČU
PRILAGODLJIVA KONTROLA BRZINE SA SUSTAVOM POMOĆI U KOLONI
Ova funkcija zadržava vaše vozilo na sigurnoj udaljenosti od automobila pred vama. Ako se vozilo pred vama u potpunosti zaustavi, vaš automobil će se također zaustaviti. Kad se promet nastavi kretati, sve što trebate učiniti jest dodirnuti papučicu gasa i sustav prilagodljive kontrole brzine nastavit će pratiti vozilo ispred vas.
NADZOR MRTVOG KUTA
Ako sustav otkrije drugo vozilo u prostoru vašeg mrtvog kuta kad počnete mijenjati voznu traku, sustav će točno izračunati traženi moment okretanja upravljača - sigurno navodeći vaše vozilo izvan područja opasnosti nadolazećeg vozila.
HITNO KOČENJE PRI VISOKIM BRZINAMA
Sustav otkriva situacije u kojima postoji mogućnost frontalnog sudara s drugim vozilom i unaprijed prikazuje znak opasnosti kako bi upozorio vozača na potrebno kočenje. Ako vozač ne poduzme nikakve zaštitne radnje, sustav će automatski aktivirati kočnice kako bi smanjio jačinu mogućeg sudara.
NADZOR PROMETA STRAGA
Upozorava vas na vozila, pješake ili druge potencijalne opasnosti koje se približavaju sa svih strana vašeg automobila. Sustav će vas upozoriti zvučnim i vizualnim signalima čak i kad je opasnost izvan vašeg vidokruga.
POMOĆ PRI PARKIRANJU
Ovaj sustav čini paralelno i okomito parkiranje jednostavnijim time što upravlja vašim vozilom pri ulasku ili izlasku sa parkirnog mjesta. Grafički prikaz i obavijesti vode vas kroz sve manevre. Sve što trebate učiniti jest izabrati prikladni stupanj prijenosa i kontrolirati brzinu.
360° POMOĆ PRI PARKIRANJU
Senzori smješteni u raznim dijelovima automobila automatski se aktiviraju nakon odabira načina Reverse. Sustav se također može ručno aktivirati. Prilikom parkiranja prikaz na zaslonu na dodir i zvučni signal obavještavaju vas o vašoj udaljenosti od prepreka u okolnom prostoru.

Jaguarov prvi kompaktni SUV jedinstvena je kombinacija dojmljivog izgleda, agilnosti i dinamične vožnje. Kreirajte vaš savršeni E‑PACE pomoću našeg konfiguratora.

KREIRAJTE VAŠ VLASTITI

1Standard kod HSE Specification Pack. Dostupno samo kada je ugrađen opcijski Keyless Entry.
2Dostupno samo kada su ugrađeni opcijski električni samozatamnjujući bočni retrovizori s preklapanjem.
3Ovisno o tržištu.
4Uključeno u HSE Specification Pack ili opcija. Dostupno samo kada su ugrađeni opcijski električni samozatamnjujući bočni retrovizori s preklapanjem. Samo s automatskim mjenjačem.
5Uključeno u SE i HSE Specification Packs ili opcija.

Sve unutrašnje značajke trebaju se koristiti sa strane vozača samo kada je to sigurno. Vozači moraju osigurati da imaju potpunu kontrolu vozila u svako vrijeme.

KREIRAJTE VLASTITI AUTOMOBIL
Koristite konfigurator kako biste dizajnirali vaš savršeni Jaguar
REZERVIRAJTE TESTNU VOŽNJU
Organizirajte cestovnu testnu vožnju pomoću vašeg najbližeg zastupnika
PREUZMITE BROŠURU
Doznajte više o Jaguar vozilima
PRONAĐITE ZASTUPNIKA
Pronađite Jaguar zastupnika u vašoj blizini