TIM

Naš tim dijeli zajedničku viziju - stajati na postoljima ABB FIA Svjetskog prvenstva Formule E diljem svijeta.

DAJTE NAŠIM VOZAČIMA PREDNOST UZ FANBOOST

Svi timovi voze na istom podvozju i baterijskoj jedinici da bi se osigurali podjednaki uvjeti. Međutim, jedna prednost koju vozači mogu steći dolazi od FanBoosta. Pet vozača s najviše glasova FanBoosta dobivaju značajan nalet snage, koji mogu primijeniti u roku od 5 sekundi tijekom druge polovine utrke.

SAM BIRD

SAM BIRD

Britanski vozač utrka Sam Bird pridružio se Jaguar Racingu uoči sedme sezone ABB FIA Svjetskog prvenstva Formule E. Započevši svoju trkaću karijeru 2002. godine, Bird je nastavio nizati uspješne rezultate u mlađim kategorijama ovoga sporta prije preuzimanja ključnih uloga u Formuli 1, uključujući testne zadatke za Williamsa, te kao rezervni vozač za Mercedes AMG Petronas od 2011. do 2013. godine.

Posljednjih godina je Bird okusio uspjeh na FIA Svjetskom Endurance prvenstvu s Ferrarijem i ekipom G-Drive Racing. Ovaj 34-godišnjak sudjelovao je u svakoj utrci ABB FIA Formule E od začetka te revolucionarne serije 2014. godine, osiguravši do danas jedanaest pobjeda, posljednju u Diriyahu i New Yorku tijekom 7. sezone. Završivši ukupno 6. u Prvenstvu vozača, s tri mjesta na postolju, i dalje je jedini vozač koji je pobijedio po utrku u svakoj sezoni.
INSTAGRAM TWITTER
MITCH EVANS

MITCH EVANS

Mitch je počeo voziti karting u dobi od 6 godina, a u dobi od 16 godina osvojio je Veliku nagradu Novog Zelanda. Pod mentorstvom bivšeg trkača Formule 1 Marka Webbera, taj mladi vozač osvojio je GP3 naslov 2012. godine. Prešavši u GP2 2013. godine i u dobi od samo 18 godina, još uvijek kao novak, Mitch je postao najmlađi vozač u povijesti GP2 koji se pepeo na postolje nakon što je završio treći u Sepangu u Maleziji. Još je više uspjeha uslijedilo 2015. godine kada je Mitch završio drugi na utrci od 24 sata u Sepangu u Maleziji.

Mitch je debitirao na ABB FIA Svjetskom prvenstvu Formule E s Jaguar Racingom 2016. godine kada se britanski tim vratio utrkama. Mitch, kojeg se smatra jednim od najbržih vozača u seriji, u svojoj drugoj sezoni s timom osigurao je niz prvih mjesta za Jaguar Racing uključujući super pole, pole position i podium finish.

Njegov naporan rad isplatio se 2019. godine s njegovom prvom ABB FIA pobjedom u Formuli E u Rimu. Zatim su uslijedila još dva postolja u Bernu i New Yorku, što je dovelo do uvrštenja među prvih pet u poretku vozača.

Tijekom sezone 2019./2020. Mitch je odnio premoćnu pobjedu u Mexico Cityju te osvojio Pole Position te postolje u Santiagu, Čile. Ukupno je završio na 7. mjestu u ekipnom poretku. Mitchu se sada ove sezone pridružuje vozač Sam Bird, čime će se osigurati da je Jaguar Racing jedan od najjačih timova u Prvenstvu.

U uzbudljivoj sedmoj sezoni Mitch je završio kao četvrti u Prvenstvu vozača – što je njegova najviša pozicija do sada. Popeo se na postolja u Diriyahu, Rimu, Monaku, Londonu i Berlinu, te odvozio najbrže krugove u Rimu, New Yorku i Londonu.
INSTAGRAM TWITTER

EKIPA U POZADINI TIMA

Na sam dan utrke, iako samo dvije osobe sjede za upravljačem, cijela vojska inženjera, mehaničara i analitičara neprekidno radi u pozadini da bi osigurali postizanje optimalnih performansi.