I-TYPE 5. BUDUĆNOST UTRKA

ČINJENICE

Naš najbrži i najučinkovitiji I-TYPE do sada utjelovljuje ono što smo naučili tijekom pet sezona u Formuli E.

Maks. snaga:
250kW, ekvivalentno 335 KS

Način napada:
250kW, ekvivalentno 335 KS

Maksimalna regeneracija energije:
250kW
0 - 100 km/h (62mph):
2,8 sekundi

Ukupna duljina:
5160 mm

Ukupna širina:
1770 mm
Maks. brzina:
280km/h (174mph)

Masa baterije:
385 kg

Minimalna masa (uključujući vozača):
903 kg
BATERIJA I-TYPE

Litij-ionska baterija 2. generacije (385 kg, 52 kW) smještena je u sigurnosno kućište od ugljikovih vlakana. Iskoristiva energija baterije jednaka je energiji 5000 potpuno napunjenih mobilnih telefona. Sustav za pohranu regeneracijske energije (Rechargeable Energy Storage System ili RESS) napunjen je prije utrke, a regeneracijsko kočenje tijekom utrke vraća energiju u bateriju.


I-TIP INVERTER

Inverter I-TYPE modula od silikonskog karbida posebno je razvio Jaguar Racing. Inverter uzima istosmjernu struju (DC) pohranjenu u bateriji i pretvara je u izmjeničnu struju (AC) koja napaja motor i daje nam snagu za korištenje. Ovaj najsuvremeniji inverter također sadrži 24-karatno zlato zbog njegovih visokih svojstava vodljivosti.
POGON I-TIP

Jedinica motora (Motor Generator Unit ili MGU) Jaguar Racing temelji se na znanjima koji je tim prikupio tijekom 6. sezone s automobilom Gen 2. Tijekom razvoja i testiranja, tim se usredotočio na smanjivanje mase i povećanje učinkovitosti MGU-a radi dodatnog poboljšanja ukupnih performansi I-TYPE.


ARHITEKTURA I-TYPE

Nov, izražajan izgled nije nastao samo zbog estetike. I-TYPE 5 je posebno dizajniran za povećanje aerodinamičkog potiska, zahvaljujući njegovom velikom difuzoru koji nudi vrhunsko prianjanje čak i kada na maloj udaljenosti prati drugi automobil. Još jedna istaknuta odlika je novi zaštitni uređaj za glavu FIA Halo, s njegovom inovativnom LED svjetlosnom trakom. Kada je svjetlo na Halou plave boje, automobil i vozač su u načinu rada ‘Napad’ (Attack). Na Halou svijetli magenta ako je vozač aktivirao FanBoost, čime omogućava navijačima da lako prate strategiju svog omiljenog tima ili vozača.

POTPUNO ELEKTRIČNI JAGUAR I-PACE

Potpuno električni SUV vrhunskih performansi.
SAZNAJTE VIŠE
JAGUAR RACING DNK

JAGUAR RACING DNK

Jaguarov ugled u performansama, tehnologiji i dizajnu nastajao je na najizazovnijim svjetskim stazama i prvenstvima
UTRKIVANJEM DO INOVACIJA

UTRKIVANJEM DO INOVACIJA

Zadivljujući dizajn i performanse koje oduzimaju dah. Istražite kako se naša iskustva u ABB FIA Svjetskom prvenstvu Formule E prenose na naša cestovna električna vozila.