• Jaguar F‑PACE

  Najpraktičniji sportski Jaguarov automobil objedinjuje sportsko upravljanje i dramatičnu ljepotu sa svakodnevnom praktičnošću i učinkovitošću.

 • Jaguar E‑PACE

  E‑PACE prvi je Jaguarov kompaktan SUV. Ovaj automobil predstavlja jedinstvenu kombinaciju nenadmašivog izgleda, agilnosti i dinamične vožnje.

 • Jaguar I‑PACE

  Predstavljanje Jaguarovog prvog potpuno električnog SUV-vozila visokih performansi.

 • Jaguar F‑TYPE

  Snažan, agilan i sasvim poseban. Pravi sportski automobil Jaguar.

 • JAGUAR XE

  Najnaprednija, najučinkovitija i najprofinjenija sportska limuzina koju je Jaguar ikad stvorio.

 • Jaguar XF

  Naglašeno Jaguar. XF uvjerljiv dizajn odvaja ga od gomile.

 • Jaguar XJ

  XJ je Jaguar-ova vrhunska limuzina, savršena kombinacija vrhunske tehnologije, sportske vozne dinamike i bogatog luksuza.

NAUČITE VIŠE O ELEKTRIČNIM VOZILIMA

Električna vozila (EV) imaju nultu emisiju plinova u odnosu na motore s unutarnjim izgaranjem. Zahvaljujući najnovijim investicijama i napretku tehnologije baterija, sljedeća generacija električnih vozila, kao što je I‑PACE Concept, pruža uzbudljivo iskustvo vožnje.
OTVOREN
ZATVORITI
ELEKTRIČNA VOZILA

Kakva je vrsta električnog vozila I‑PACE Concept?

I‑PACE Concept je električno vozilo s baterijama, što znači da ne posjeduje motor s unutarnjim izgaranjem. Umjesto sagorijevanja goriva (benzin ili dizel), snaga je isporučena dvama električnim motorima u obliku električne energije uskladištene u punjivim baterijama.

Zašto bih želio električno vozilo?

Za mnoge je ovo uzbudljiva prilika da budu među prvima koji će koristiti električna vozila i uživati u drukčijem iskustvu vožnje i posjedovanja vozila. I‑PACE Concept je pametan izbor - brža, prostorna, rafinirana (tiša) vožnja bez potrebe da ponovno posjetite benzinsku postaju.

S povećanom proizvodnjom električne energije iz obnovljivih izvora, električna vozila omogućavaju veću zaštitu okoliša od tradicionalnih motora s unutarnjim sagorijevanjem. Ovo je prepoznato od strane mnogih vlada u svijetu koje su ponudile puno poticaja kako bi smanjile cijenu vozila i oporezivanje službenih vozila. Sve ovo, zajedno sa smanjenim troškom posjedovanja električnog vozila, stvara privlačnu financijsku pozadinu za mnoge ljude.

Koje su mane posjedovanja električnog vozila?

Autonomija vožnje (udaljenost prijeđena korištenjem jednog punjenja baterije) dugo je vremena zabrinjavala mnoge, što je rezultiralo pojavom pojma "strah od autonomije". Bilo kako bilo, nedavni razvoj tehnologije baterija naznaka je da su vozila kao što je I‑PACE Concept sada realna mogućnost za većinu ljudi jer autonomija prelazi prosječnu dnevno prijeđenu udaljenost. Štoviše, mnogi će ustanoviti da bateriju trebaju napuniti samo jednom tjedno.
Za veće udaljenosti moguće je da će biti potrebno stati i ponovno napuniti bateriju. Ovo možda zahtijeva planiranje unaprijed, no i to postaje lakše zbog širenja javnih punionica i sve jačih brzih punjača.

Postoje li druge vrste električnih vozila? Koja je razlika?

Možda ste čuli za pojam "Hybrid". On se odnosi na vozilo koje kombinira motor s unutarnjim izgaranjem s električnim motorom.

Hibridno električno vozilo (HEV) obično ima malu bateriju koja se puni pomoću motora i regenerativnog kočenja i ima vrlo malu autonomiju s električnim pogonom.

Plug-in hibridno električno vozilo (PHEV) također se može puniti vanjskim punjačem. Ova vrsta vozila obično ima veću bateriju i veću autonomju od HEV vozila.

Ova "hibridna" vozila posjeduju manju autonomiju nego električna vozila s baterijom, ali mogu nastaviti vožnju bez pristupa električnoj mreži. Noseći dva izvora snage, ona su teža od konvencionalnih vozila i nisu toliko učinkovita kao električna vozila s baterijom. Ona mogu smanjiti "strah od autonomije", osobito dok se mreža punionica nastavlja razvijati i mogu preuzeti ulogu prijelazne faze na putu do potpuno električne budućnosti.
AUTONOMIJA

Hoće li autonomija električnog vozila biti dovoljna za moje putovanje?

Moderna, premium električna vozila s baterijom, uključujući I‑PACE Concept, mogu imati autonomiju od više od 500 km*. To znači da autonomija neće biti problem za većinu vozača, osobito uzevši u obzir proširenje javne mreže punionica.

* EU NEDC testni ciklus

Koji čimbenici utječu na autonomiju?

Na autonomiju može utjecati više čimbenika. Na primjer, autonomija se može smanjiti ukoliko vozite pri visokim ili niskim temperaturama, ukoliko koristite sustave grijanja i hlađenja ili ako vozite dinamičnim stilom.
BATERIJA

Utječe li temperatura na bateriju?

Pri ekstremnim, dugotrajnim vrućinama, autonomija vozila je smanjena zbog energije potrebne za njeno hlađenje. Također, pri niskim temperaturama autonomija je smanjena jer je potrebna energija za zagrijavanje baterije. Baterije se mogu čuvati pri najmanje -40°C, ali se prije vožnje moraju uključiti i ugrijati do -20°C.

Sljedeća generacija električnih vozila, kao što je I‑PACE Concept, sadrži vrhunske sustave za termo-menadžment kako bi optimizirala trajanje baterije u toplijim ili hladnijim uvjetima.

Što znači kWh?

Kilovat-sat (kWh) je mjerna jedinica koja označuje koliko se energije može pohraniti u bateriji. Kod određenog vozila baterija s većim kapacitetom - više kWh - imat će veću autonomiju i/ili bolje performanse.

Ima li baterija garanciju?

I‑PACE Concept ponudit će konkurentnu garanciju baterije sukladno uvjetima u automobilskoj industriji.
PUNJENJE

Kako se pune električna vozila?

Električna vozila mogu se puniti na nekoliko načina:

Punjenje u vašem domu korištenjem izmjenične struje: Električna vozila mogu se ukopčati u normalnu utičnicu za kućanstvo, ali punjenje će pritom biti prilično sporo. Zbog toga se preporuča korištenje nadograđene utičnice (primjerice, poput one za pećnicu) ili, još bolje, instalacija kućnog zidnog punjača. Vrijeme punjenja ovisi o vašoj električnoj mreži, no I‑PACE Concept u većini slučajeva može se potpuno napuniti tijekom noći korištenjem zidnog punjača.

Javne punionice: Rastuća mreža javnih punionica također se može koristiti za punjenje, osobito ako trebate nadopuniti bateriju tijekom putovanja ili na odredištu. Ove punionice rade s većom snagom nego kućni punjači, što vrijeme punjenja čini kraćim. Punionice nude mogućnost punjenja izmjeničnom (AC) ili istosmjernom (DC) strujom, a punjenje istosmjernom strujom obično je najbrža opcija (često se naziva i "brzo punjenje").

Koju opremu za punjenje trebam imati?

Za brzo i ugodno punjenje baterije automobila preporuča se zidni punjač (ali nije neophodan) kako biste doma napunili električno vozilo. Cijena instalacije ovisi o tržištu (i električnoj mreži), ali je pristupačna i nastavlja padati povećanjem broja punjača.

Mode 2 univerzalni kablovi obično su standardna oprema kod električnih vozila i dolaze s različitim adapterima i utikačima kako bi udovoljili međunarodnim standardima. Oni sadrže opremu za kućne i industrijske punjače.

Nemam privatno parkirno mjesto doma ni na poslu. Znači li to da ne mogu imati električno vozilo?

Ne nužno: to ovisi o više različitih čimbenika. Javna mreža punionica sve je veća, ona sadrži standardne i brze punjače. U gradovima i na glavnim cestama također je na raspolaganju mnogo "putnih" i " odredišnih" punionica.

Što je "punjenje na odredištu"?

Ove pogodne punionice nalaze se u mjesnim trgovačkim centrima, hotelima, dvoranama za vježbanje, itd.

Što je "punjenje na putu"?

Brze punionice mogu se naći na benzinskim postajama ili na namjenskim punionicama za električna vozila, nudeći maksimalno punjenje za kratko vrijeme.

Može li električna mreža podržati sve veći broj električnih vozila?

Proizvođači vozila trenutno surađuju s vladama i dobavljačima energije kako bi osigurali da povećani broj električnih vozila ne uzrokuje probleme državnim električnim mrežama.

Mogu li se električna vozila puniti na kiši?

Sigurnost procesa punjenja u potpunosti je zajamčena. Korisnici i prolaznici nisu ni u kojem obliku izloženi riziku električnog udara.

Što je regenerativno kočenje?

Električni motori troše energiju da bi omogućili kretanje. Kad ovo kretanje više nije potrebno (na primjer kad vozilo usporava), kočiona sila može biti povezana s obrnutim radom motora kako bi generirala električnu struju. Ovaj proces poznat je kao regenerativno kočenje i dobivena struja može se provesti do baterije. U pravim uvjetima autonomija električnog vozila može biti povećana za više od 10% preko prikupljanja regenerirane struje.
PERFORMANSE

Kakva je upravljivost u odnosu na "konvencionalna" vozila?

Zbog smještaja baterije na podu vozila, između dvije osovine, električna vozila imaju niže težište i jednak raspored mase sprijeda i straga, što rezultira boljom upavljivošću.

Bez potrebe za ugradnjom velikog motora, obično smještenog u prednjem dijelu vozila, kotači mogu biti postavljeni na samim kutovima karoserije kako bi poboljšali stabilnost i osjećaj upravljanja.

Sve ovo omogućava dinamičnu vožnju s brzom reakcijom, što električno vozilo čini savršenim za brend Jaguara.

Jesu li električna vozila sporija i imaju li sporiju reakciju od benzinskih ili dizelskih vozila?

Jedna od najvećih prednosti električnih motora je da mogu generirati maksimalni okretni moment iz mirovanja, razvijajući zapanjujuće ubrzanje.
SIGURNOST

Jesu li električna vozila sigurna?

I‑PACE Concept, kao i sva ostala Jaguarova vozila, dizajniran je i konstruiran da zadovolji najstrože svjetske sigurnosne standarde.
ODRŽAVANJE

Jesu li električna vozila zahtjevna za održavanje?

U usporedbi s vozilom s motorom s unutarnjim izgaranjem, električna vozila trebaju manje održavanja jer sadrže manje pokretnih dijelova. Ukratko, imaju manje potrošnih dijelova. Servisni intervali utemeljeni su na kilometraži i/ili vremenu.
CIJENA

Koliko bi I‑PACE Concept koštao?

Konačna cijena neće biti poznata sve do lansiranja I‑PACE Concepta u prodaju. Premda električni sustavi pogona mogu biti i dvostruko skuplji od konvencionalnih sustava, pretpostavljamo da će I‑PACE biti 10-15% skuplji od Jaguarovog modela F‑PACE sa sličnom snagom i opremom.

DOSTUPAN OD DRUGE POLOVICE 2018.

Ostanite u tijeku s najnovijim informacijama o I‑PACE Conceptu prije konačnog otkrivanja krajem 2017. Želite li biti među prvima koji će imati I‑PACE kada bude dostupan u drugoj polovici 2018.? Obavijestite nas i povezat ćemo vas s vašim najbližim prodavačem.

I JA ŽELIM JEDNOG

OBAVIJESTITE ME

Sve vrijednosti za ubrzanje, snagu, brzinu, autonomiju i punjenje su pretpostavke proizvođača utemeljene na informacijama dostupnima za vrijeme objave. Proizvedena vozila bit će testirana i certificirana prije prodaje, a službeni podaci objavit će se prije ikakve narudžbe od strane kupaca.

Prezentacija I‑PACE Concepta, njegove slike, opisi i cijene predstavljene su s namjerom kako bi se najavile uzbudljive mogućnosti vozila koje će se proizvoditi. JLR u međuvremenu zadržava pravo izmjena, dopuna ili povlačenja bilo kojeg elementa (prije ikakve obvezujuće narudžbe kupaca), osobito, ali ne isključivo, detalje povezane sa zakonskim ili regulativnim promjenama, utjecajem tržišta materijala i zahtjeva proizvodnje ili funkcija proizvodnog procesa vozila ili njegovih svojstava i komponenti. Za detaljne uvjete molimo kliknite ovdje.