Logo jaguar mobile

ISKUSTVO VOŽNJE

Dinamika vožnje Jaguar-ovih vozila je legendarna-XF podiže letvicu još više.

Sa svojom superiornom udobnom vožnjom i izvanrednim sportskim upravljanjem, XF omogućava vrlo stimulirajuće vozačko iskustvo. Prvi puta dostupno kod dizelskih i benzinskih modela, opcija pogona na sve kotače sa paketom Intelligent Driveline Dynamics* daje XF-u još veće sposobnosti u zahtjevnim uvjetima na cesti.

*Ovisi o tržištu

POGON NA SVE KOTAČE & INTELIGENTNA DINAMIKA POGONA

XF nudi Jaguar-ov jedinstveni pogon na sve kotače sa inteligentnom dinamikom pogona (Intelligent Driveline Dynamics IDD)* i prilagodljivim odgovorom podloge (Adaptive Surface Response AdSR)** kod benziskih, i za prvi puta, kod dizelskih modela.Ekskluzivno razvijen od Jaguar-a, jedinstveni IDD software koristi sofisticirane algoritme da bi inteligentno reagirao prema uvjetima na cesti.Predvidljiv, ali i reaktivan,sustav vam pomaže da ne izgubite prianjanje umjesto da se trudite da ga vratite.POvećavajući mogućnosti XF-a, AdSR sustav može raditi u svim režimima motora, automatski prepoznajući različite podloge kako bi potpuno iskoristili raspoloživo prianjanje.

Ovisi o tržištu
*
AdSR je opcija kod modela sa pogonom na sve kotače opremljeni prilagodljivom dinamikom

LAGANA ARHITEKTURA OD ALUMINIJA

LAGANA ARHITEKTURA OD ALUMINIJA

Osnova XF-ove besprijekorne vožnje, upravljivost i dinamika je Jaguar-ova lagana arhitektura od aluminija.Ona omogućava skoro idealnu 50:50 raspodjelu težine, podržavajući agilnu i precisnu vožnju.S njom je XF također 190kg lakši od prethodnika,pozicionirajući ga među najlakšima u svojoj klasi.Ova ušteda težine smanjuje potrošnju goriva i CO2 emisiju na samo 104g/km.

Vozila prikazana u video sadržaju na ovoj stranici ne moraju sadržati sva poboljšanja i zadnja usavršavanja. Za zadnje specifikacije molimo vas da se obratite vašem lokalnom Jaguar zastupniku.

Preuzmite brošuru
VOŽNJA I UPRAVLJANJE

VOŽNJA I UPRAVLJANJE

XF reagira agilnošću i dinamikom pritom uvijek zadržavajući udobnu vožnju.Ovo je moguće,djelimično, zahvaljujući XF-ovoj laganoj, ali izrazito jakoj i čvrstoj laganoj arhitekruti od aluminija.Ona je idealna platforma za sofisticirane prednje dvostruke vilice i zadnji integralni sustav ovjesa, dajući XF-u duh sportskog vozila.

Vozila prikazana u video sadržaju na ovoj stranici ne moraju sadržati sva poboljšanja i zadnja usavršavanja. Za zadnje specifikacije molimo vas da se obratite vašem lokalnom Jaguar zastupniku.

Sastavite vaš XF

KONTROLA KRETANJA NA SVIM PODLOGAMA

Jedinstven u ovoj klasi vozila,Jaguar-ov sustav kontrole kretanja na svim podlogama(All Surface Progress Control ASPC)* daje vam dodatnu sigurnost u klizavim uvjetima-pokretanjem na snježnoj cesti,vozeći na zaleđenom nagibu ili čak prilikom vuče na vlažnoj travi. ASPC je tempomat za niske brzine koji pomaže XF-u da nadiđe situacije sa slabim prianjanjem, u bilo kojim vremenskim uvjetima,omogućavajući vozaču da se koncentrira na upravljanje.

*ASPC je standard kod svih modela s automatskim mjenjačem.

PODESIVA DINAMIKA

Inspiriran od F-TYPE sportskog vozila,opcijski sustav podesiva dinamika (Configurable Dynamics)* omogućava vam da podesite dinamiku XF-a prema vašim individualnim vozačkim mogućnostima. Aktivira se kada odaberete dinamični način vožnje na centralnoj konzoli. Dinamični način oživljava XF-ov sportski karakter, izoštravajući reakciju pedale gasa, povećavajući težinu upravljača i mijenjajući stepene prijenosa brže i pri višim brojem okretaja motora.

*Podesiva dinamika nije dostupna kod modela sa 163KS, 240KS, Pure ili sa manualnim mijenjačem

PRILAGODLJIVA DINAMIKA

PRILAGODLJIVA DINAMIKA

Bilo da ubrzavate na auto putu, vozite zavojima seoskom cestom ili krstarite gradom, prilagodljiva dinamika* mijenja reakciju XF-a kako bi spojila uvjete na cesti i vaš stil vožnje.Sustav stalno podešava amortizere kako bi uvijek omogućio optimalnu ravnotežu između stabilnosti i udobnosti.

*Opcija kod svih modela osim Pure, standard kod modela S.

INSPIRIRAN OVJES

INSPIRIRAN OVJES

Jaki i lagani aluminijski elementi čine XF-ov prednji i zadnji sustav ovjesa.Naprijed,struktura ovjesa sa dvostrukim vilicama, slična kao kod modela F-TYPE,osigurava jednu od najboljih upravljivosti u klasi.Integralni sustav ovjesa straga omogućava čvrstoću da podrži upravljivost,da još više poboljša kvalitetu vožnje i poveća XF-ove dinamičke mogućnosti.

Preuzmi brošuru
ELEKTRIČNI SERVO UPRAVLJAČ

ELEKTRIČNI SERVO UPRAVLJAČ

XF-ov električni servo upravljač(EPAS) nudi izvrstan osjećaj,kontrolu i trenutnu pomoć. Sofisticirano kompjutersko upravljanje prilagođava razinu pomoći kako bi EPAS sustav napravio fino podešavanje potrebne pomoći za svaki zavoj ili manevar.EPAS također surađuje s ostalim pomoćnim sustavima u vozilu, uključujući pomoć za održavanje pravca (Lane Keep Assist LKA)* i pomoć pri parkiranju (Parkk Assist)*, kako bi omogućio povećanu sigurnost i vozačevu ugodu.

*Opcijske funkcije. Vozila prikazana u video sadržaju na ovoj stranici ne moraju sadržati sva poboljšanja i zadnja usavršavanja. Za zadnje specifikacije molimo vas da se obratite vašem lokalnom Jaguar zastupniku.

JAGUAR KONTROLA VOŽNJE (JAGUARDRIVE CONTROL)

JAGUAR KONTROLA VOŽNJE (JAGUARDRIVE CONTROL)

Jaguar kontrola vožnje vam omogućava izbor Standard, Eko, Dinamik, Kiša, Led, Snijeg način vožnje, svaki od njih vrši suptilne promijene upravljanja, reakciju pedale gasa i točke izmjene stepena prijenosa.Eko način poboljšava štedljivu vožnju dok Dinamik način povećava osjetljivost pedale gasa,produžava trajanje stepena prijenosa i povećava težinu upravljača.Izborom načina Kiša, Led, Snijeg sustav automatski prigušuje ubrzanje primjenjujući postepeno povećanje obrtnog momenta za klizave uvjete na cesti.