Logo jaguar mobile

XE VANJŠTINA

Jedan brzi pogled na XE i znate da to može biti samo Jaguar.
CO2 EMISIJE g/km

niskih 99 uz ručni mjenjač
niskih 106 uz automatski mjenjač

POTROŠNJA GORIVA Kombinirana l/100km

od 3.8 uz ručni mjenjač
4.1 uz automatski mjenjač

XE-ova forma bila je rigorozno optimizirana za postizanje aerodinamičke učinkovitosti i stabilnosti. Prodire zrakom-smanjujući potrošnju goriva i emisije. Svaki element maksimalno iskorištava vanjski aerodinamički potencijal zadržavajući XE-ove zapanjujuće proporcije.

NAPREDNA AERODINAMIKA

Aerodinamične performanse su ključna odlika XE-ova dizajna karoserije koji omogućava impresivno nizak otpor zraka od Cd 0.26. Čak i zaštita podvozja i difuzor, inspirirani sportskim automobilima, su dizajnirani da bi učinili XE-a što učinkovitijim, ekonomičnijim i rafiniranijim.

PREDNJI DIO

PREDNJI DIO

Oblikovani poklopac motora nastavlja liniju osebujnih "J" oblikovanih prednjih svjetala-usmjeravajući zrak iznad i oko karoserije, smanjujući otpor zraka. XE je spreman za napad.

*Opcijska funkcija (standardna kod paketa Portfolio i S)

BOČNA STRANA

BOČNA STRANA

Aerodinamički oblikovane da neprimjetno usmjere zrak prema zadnjem dijelu vozila, XE-ove visoke bočne linije daju mu osjećaj dinamičnosti, čak i za vrijeme stajanja. Kromirani bočni otvori ventilacije, s ugraviranim Jaguar logotipom, namjerno podsjećaju na F-TYPE-kao i poznati Jaguar-ov zavojni oblik luka iznad bočnih prozora.

ZADNJI DIO

ZADNJI DIO

Jedan pogled na ove značajne bokove i znate da to može biti samo Jaguar-XE namjerno skraćeni zadnji dio ima kratki prepust, naglašavajući sportske namjere vozila i poboljšavajući protok zraka.